Autoglas
POBOLJŠANA JE I SIGURNOST

Mazda MX-5 sada je spremna za uzbudljiv način vožnje
Objavljeno 14. studenog, 2023.

Od svog debija 1989. godine Mazda MX-5 dosljedno se dokazuje kao idealan izbor za one koji žele potpuno uživati u vožnji. Mazda MX-5 za 2024. godinu zadržava svoj status vrlo poželjnog automobila za vožnju uvođenjem novog i uzbudljivog načina vožnje, novih sigurnosnih i tehnoloških značajki, poboljšanja dizajna i novih boja karoserije i soft-topa.Izvana, Mazda MX-5 za 2024. ima napredna LED prednja svjetla koja se neprimjetno stapaju s dnevnim svjetlima za bolju vidljivost. Stražnja svjetla suptilno su redizajnirana. Spajajući nasljeđe i modernu estetiku, dostupna je nova boja eksterijera Aero Grey Metallic. Soft-top Mazdina roadstera sada je dostupan i u bež boji. U kabini su sjedala presvučena novim materijalom koji sprječava proklizavanje tijekom dinamične vožnje. Ostala poboljšanja u unutrašnjosti uključuju retrovizor bez okvira, povećanu veličinu i funkcionalnost 8,8-inčnog multimedijskog zaslona osjetljivog na dodir, ažuriranu vozačevu ploču s instrumentima i dva USB-C priključka.

Mazda MX-5 za 2024. nastavlja pružati čisti užitak u vožnji s otvorenim krovom zadržavajući svoje temeljne vrijednosti, građene više od 30 godina - savršeno uravnotežen, agilan i lagan stil za uzbudljivo iskustvo vožnje. Novi način vožnje Dynamic Stability Control (DSC) - Track (sustav za poboljšavanje dinamičke stabilnosti, odnosno sprječavanje zanošenja u zavoju i vraćanje već zanesenog vozila na ispravnu putanju) vozaču daje prednost primjenom preuzimanja upravljanja samo u slučaju opasnog okretanja koje vozač ne može ispraviti. Dizajniran imajući na umu mnoge vozače početnike, sustav omogućuje zadržavanje kontrole kod vozača do posljednje sekunde.

Mazda je također ugradila dodatne sigurnosne značajke za vozače koji više vole krstarenje. Čak i početni model Prime-Line nudi Lane Keep Assist - koji pomaže zadržati automobil u voznom traku, Inteligentnu kontrolu brzine, Inteligentnu pomoć pri kočenju i ažurirano prepoznavanje prometnih znakova, koje je sada povezano s navigacijskim sustavom. U Mazdi MX-5 2024 kombiniraju se poboljšana stabilnost, napredne sigurnosne značajke i precizan odziv pri skretanju i ubrzavanju kako bi se utjelovila Mazdina filozofija Jinba Ittai - vozač i stroj rade u savršenom skladu.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike