Učionica

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS INKUBATOR USPJEŠNIH INOVATORA
Objavljeno 10. studenog, 2023.

Učenici Regionalnog centra kompetentnosti Elektrotehnička i prometna škola Osijek iznova su potvrdili svoj vrhunski status na polju edukacije i stručnosti sudjelovanjem na različitim sajmovima, izložbama, natjecanjima i smotrama. Njihova strast prema elektrotehnici i računalstvu rezultirala je velikim postignućima koja su privukla pozornost široke javnosti i stručnjaka iz sektora.



Na nedavno održanom sajmu inovacija vrhunske rezultate postigao je mladi inovator Lovro Premec, učenik Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS: "Moja je inovacija aplikacija koja izračunava naprezanje elemenata strojeva i strukture zgrade. Može izračunati dimenzije određenih elemenata tako da oni ne puknu. Ovu sam aplikaciju počeo razvijati na radionicama koje su se održavale u suradnji s tvrtkom Tera Tehnopolis u sklopu aktivnosti projekta RCK ELPROS. Projekt RCK ELPROS otvorio nam je priliku da kroz edukacije, predavanja i mentoriranja razvijemo svoje ideje i realiziramo ih u finalne proizvode."



 

Regionalni centar kompetentnosti Elektrotehnička i prometna škola Osijek nastavlja poticati izvrsnost i inovacije među svojim učenicima. Na natjecanjima i smotrama učenici redovito predstavljaju revolucionarne projekte i inovacije za koje osvajaju priznanja i pohvale stručnjaka iz sektora elektrotehnike i računalstva. Njihova inovativnost i kreativnost ključan su faktor koji ih izdvaja među brojnim izlagačima. Od robotskih rješenja do naprednih aplikacija, učenici kontinuirano demonstriraju visok nivo tehničke kompetencije, a sve to kroz predanost, upornost i timski rad. Ova izvrsna postignuća nisu samo rezultat rada učenika nego i predanosti nastavnika koji su ih vodili kroz obrazovni proces. Mentorstvo i podrška koju su dobili omogućili su im da razviju svoj puni potencijal i ostvare iznimne uspjehe.



Izvrsna postignuća učenika Regionalnog centra kompetentnosti ELPROS na sajmovima, izložbama natjecanjima i smotrama ne samo da svjedoče o visokom standardu obrazovanja u ovoj instituciji već i potiču nove generacije da teže izvrsnosti u području elektrotehnike i prometa.

Za više informacija o projektu posjetite web-stranicu:https://rck.elpros.net

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike