Tehno
SAMSUNG PREDSTAVLJA

Najlakše kopiranje podataka s jednog telefona na drugi
Objavljeno 10. studenog, 2023.

Samsung je predstavio nikad lakše kopiranje podataka s jednog telefona na drugi uz privremenu kopiju bez ograničenja količine podataka. Usluga je besplatna i bez ograničenja ukupne pohrane, no pojedinačne veličine datoteka ograničene su na 100 GB.Samsung je predstavio privremenu sigurnosnu kopiju u oblaku, siguran i jednostavan način pohrane i prijenosa važnih podataka. Ova značajka osmišljena je kako bi korisnicima Samsung Galaxy pametnih uređaja pružila sigurnost i smanjila zabrinutost oko gubitka njihovih podataka, uključujući fotografije, videozapise i privatne datoteke. Korisnici mogu odabrati prijenos svojih podataka u Samsung Cloud pohranu preko svog Samsung računa, gdje se oni čuvaju na sigurnom i spremni su za ponovno preuzimanje. Usluga je besplatna i bez ograničenja ukupne pohrane, no pojedinačne veličine datoteka ograničene su na 100 GB. Nema potrebe za korištenjem osobnog računala ili bilo kojeg vanjskog memorijskog uređaja, a za prijenos podataka potrebna je Wi-Fi mreža. Podaci se pohranjuju do 30 dana od datuma početnog sigurnosnog kopiranja. U tom razdoblju korisnici će moći vratiti svoje podatke kad god to žele. Također, dobivaju i obavijest o približavanju vremenskog ograničenja prije nego što se njihovi podaci automatski izbrišu.

Privremena sigurnosna kopija u oblaku idealna je usluga za osiguravanje očuvanja podataka u različitim scenarijima u kojima bi korisnici mogli biti zabrinuti da će izgubiti svoje podatke, kao što je popravak pametnog telefona. Samsung sada uključuje privremenu sigurnosnu kopiju u oblaku kao dio načina održavanja, čime se osigurava da se osobni podaci na uređaju, uključujući privatne datoteke unutar sigurne mape, mogu pohraniti i oporaviti nakon popravka. Ova značajka također omogućuje korisnicima praktičniju nadogradnju Samsung Galaxy pametnih uređaja, smanjujući stres pri mijenjanju pametnog telefona. Za one koji se pripremaju za dolazak svog novog uređaja u pretprodaji, privremena sigurnosna kopija u oblaku pruža pouzdan i jednostavan način prijenosa podataka. Korisnici mogu s povjerenjem napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka prije nego što obave potpuno resetiranje svog starog uređaja, znajući da je te podatke lako vratiti u bilo kojem trenutku. Korisnici koji prvi put postavljaju svoj novi uređaj mogu vratiti podatke s pomoću Setup Wizard značajke. Čak i ako preskoče ovaj korak, mogu pronaći privremenu sigurnosnu kopiju u oblaku u bilo kojem trenutku unutar načina održavanja ili funkcije resetiranja, omogućujući besplatno i jednostavno vraćanje u prethodno stanje kada im to odgovara.

Značajka privremenog sigurnosnog kopiranja dostupna je na pametnim telefonima i tabletima s One UI 6 softverom, a uz nju stiže i novi automatski blokator. M.Režić
AUTOMATSKI BLOKATOR
Jedna od funkcija značajke automatski blokator je sprječavanje instaliranja aplikacija iz neovlaštenih izvora. Razne su prednosti svjesnog preuzimanja ovakvih aplikacija, kao što su bolje prilagođavanje korisniku i veća kontrola nad funkcijama uređaja. Za one koji žele sigurno instalirati ovakve aplikacije nema nikakvih promjena jer je ova funkcija tvornički podešena da bude isključena. Za one koji nemaju naviku instaliranja izvan ovlaštenih izvora, aktiviranje automatskog blokatora može ih dodatno smiriti zaustavljajući porast napada socijalnog inženjeringa poput prevarantskih glasovnih poziva, gdje napadači mogu nagovarati korisnike da instaliraju zlonamjerni softver. Automatski blokator ima čitav niz dodatnih kontrola, kao što je uključivanje sigurnosnih provjera aplikacija kako bi se otkrio potencijalni zlonamjerni softver i spriječile štetne naredbe i softverske instalacije putem USB kabela. To može pomoći u zaštiti korisnika u situaciji u kojoj netko ima fizički pristup njihovu uređaju.

Možda ste propustili...

DUGOOČEKIVANI NOVI PREKLOPNI SMARTPHONE

Ove će godine predstaviti Honor Flip

NA MOBILE WORLD KONGRESU ODRŽANOM U BARCELONI

Najbolji smartphoni su Googleovi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana