TvObzor
”PEPEFIŠ” U ŠESTOJ EMISIJI “STARTAJ HRVATSKA”

Dalmacija u staklenci
Objavljeno 10. studenog, 2023.

Junak nove priče projekta “Startaj Hrvatska” je Živko Dražin iz Kaštel Kambelovca, koji proizvodi iznimne riblje specijalitete u staklenci, pod nazivom “Pepefiš”, odnosno, kako ih on sam naziva - Dalmacijom u staklenci.Već u djetinjstvu Živko se zaljubio u more i ribolov. Kako su on i brat blizanac u ranoj dobi ostali bez oca, bili su prisiljeni vrlo brzo svladati ribarske, ali i prodajne vještine, pa su tako, kada bi ulovili nešto ribe, otišli na tržnicu ju prodati kako bi kupili kućanske potrepštine.

Iako je Živka uvijek privlačilo more, radio je u tvornici. Za to vrijeme svaki slobodan trenutak provodio bi otisnut na moru loveći ribu. ‘’Ne može nitko platiti taj osjećaj slobode. Voziš se, pa klapa motor, ti spavaš, pa te ljulja. I da ne uhvatiš nešto za prodaju, nešto će biti za ručak, večeru. To mi nedostaje danas, da idem na more, da spavam i da mi motor klapa kraj glave’’, ispričao je Živko.

Ljubav prema ribarenju i vremenu provedenom na moru, bila je toliko snažna da se odlučio baciti u poduzetništvo i ljuljuškanje valova upotpuniti poduzetničkim vodama. ‘’Tu sam proveo cijeli život. Ne bih ga mijenjao ni za što. Sve što sam dobio, dobio sam od mora. Znate kako kažu - život uzme, more vrati’’, poručuje Živko.

Sada tržištu nudi proizvod koji je spoj tradicionalnih načina pripreme ribe s modernim gastronomskim trendovima. Njegov “Pepefiš” uključuje slatko-kisele papričice punjene filetima slanih inćuna pripremljenima po originalnom receptu koji je zaštićen patentom. Zatim, tu je i temeljac za Anin crni rižoto napravljen kako bi svakome omogućio da na jednostavan i brz način kod kuće napravi jelo dostojno najkvalitetnijeg dalmatinskog restorana u samo nekoliko minuta. Treća varijanta “Pepefiša” salata je od hobotnice s maslinama i kaparima.

Kako je tekao Živkov put od djetinjstva do stavljanja svojih delikatesnih morskih proizvoda na police trgovina SPAR Hrvatska, ne propustite pogledati u novoj epizodi emisije “Startaj Hrvatska”, u nedjelju, 12. studenoga, od 16.05 na Novoj TV. D.M.
Možda ste propustili...

OFENBACH ĆE ZAPALITI PLESNI PODIJ SEA STAR FESTIVALA

Vlasnici megahita “Overdrive” stižu u Umag

SERIJA “DOMINA” PREMIJERNO NA PROGRAMU EPIC DRAMA

Žena koja je bila mnogo stoljeća ispred svog vremena

NA DOMA TV PREMIJERNO STIŽE KRIMINALISTIČKA SERIJA “NOVAK”

Nikada nije kasno za novi početak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

2

EUGEN

Važno je biti autentičan i dosljedan svom podneblju, korijenima i izričaju

3

OFENBACH ĆE ZAPALITI PLESNI PODIJ SEA STAR FESTIVALA

Vlasnici megahita “Overdrive” stižu u Umag