TvObzor
U KINA STIGAO PSIHOLOŠKI TRILER “KĆI KRALJA MOČVARE”

Opasna igra mačke i miša usred kanadske divljine
Objavljeno 10. studenog, 2023.
Policija kreće u lov, no Helena zna da potraga nema šanse i da samo jedna osoba može pronaći majstora preživljavanja

Daisy Ridley glavna je uloga u psihološkom trileru “Kći kralja močvare” (“The Marsh King’s Daughter”), napetoj priči o tajnama i identitetu koja je stigla u hrvatska kina.Helena Pelletier ima muža kojeg voli, prekrasnu kćer i posao koji ju ispunjava. Ona, međutim, skriva i mračnu tajnu. Otac je njezinu majku oteo i držao je u zabačenoj kolibi u močvarama poluotoka Michigan. Helena, rođena dvije godine nakon otmice, voljela je svoj dom u prirodi, a unatoč očevu ponekad brutalnom ponašanju, voljela je i njega..., sve dok nije točno saznala koliko on može biti okrutan. Više od dvadeset godina poslije zakopala je svoju prošlost toliko duboko da čak ni njezin suprug ne zna istinu. No njezin otac bježi iz zatvora i pritom ubija dva čuvara pa nestaje u močvari. Policija kreće u lov na bjegunca, no Helena zna da potraga nema šanse i da samo jedna osoba na svijetu može pronaći majstora preživljavanja - glasovitog kralja močvare - jer je samo jednu osobu taj majstor tomu poučio: svoju kćer.

”Kći kralja močvare” ekranizacija je nagrađivanog istoimenog romana koji je napisala Karen Dionne te je 2017. postao bestseler, a časopisi Library Journal i Suspense proglasili su ga najboljim psihološkim trilerom. Opasna igra mačke i miša sa stranica knjige prešla je na velika platna i gledatelje će baciti usred kanadske divljine.

Ono što se na prvi pogled čini kao običan triler o problematičnoj obitelji, “Kći kralja močvare” zalazi dublje u složenost obitelji, vlastitog identiteta i mračnog kriminalnog nasljeđa, jer, za razliku od kralja močvare, kojeg svi poznaju po ozloglašenosti, čini se da njegovu kćer Helenu ne poznaje nitko, čak ni njezin muž. Redatelj je Neil Burger, a scenarij dolazi od Elle Smith i Marka L. Smitha.

U glavnoj ulozi je Daisy Ridley kao Helena; za “Kći kralja močvare” ostavila je svjetlosnu sablju koja ju je proslavila u franšizi “Ratovi zvijezda” i uzela lovačku pušku. Ostale zapažene uloge imala je u “Ubojstvu u Orient Expressu” (“Murder on the Orient Express”, 2017.) i “Hodajućem kaosu” (“Chaos Walking”, 2021.). Zloglasnog kralja močvare i Helenina oca utjelovio je australski glumac Ben Mendelsohn, koji je, poput Ridley, glumio u “Ratovima zvijezda”, no on nije bio junak, nego okrutni Orson Krennic, zaslužan za izgradnju Zvijezde smrti. Takvo što dobro izgleda u životopisu za filmske zlikovce, te mu uloga ubojice i otmičara u “Kćeri kralja močvare” savršeno odgovara. U ostalim su ulogama Garrett Hedlund, Brooklynn Prince, Caren Pistorius, Joey Carson i Gil Birmingham. D. Miklić
Možda ste propustili...

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

KVIZ “JOKER” OD 26. VELJAČE NA NOVOJ TV

Znanje i zabava za istim stolom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUGEN

Važno je biti autentičan i dosljedan svom podneblju, korijenima i izričaju

2

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

3

“TVOJE LICE ZVUČI POZNATO” VRAĆA SE NA TV EKRANE

Uz Mešina novu sezonu vodi Filip Detelić