Dome slatki dome
KAKO DEKORIRATI SVOJ KAUČ

Trebaju vam kontrastne boje, jastuci i prekrivač
Objavljeno 9. studenog, 2023.
Jeste li se ikad zapitali zašto vaš kauč nikada ne izgleda dobro kao kauči na televiziji ili u časopisima? Tajna je u pravilnom dekoriranju. Kauč je najčešće fokusna točka dnevne sobe, pa zašto ga dodatno ne nagalsiti dekoracijama.

Samo su dva elementa bitna u dekoriranju kauča: jastuci i prekrivač ili deka. Kad je riječ o jastucima, dovoljna su vam tri jastuka veličina: 50 cm x 50 cm, 40 cm x 40 cm i 30 cm x 40 cm. Možete upotrijebiti i dva obična i jedan valjkasti jastuk, učinak je sličan. Na izgled kauča ne utječe kako ćete jastuke rasporediti, nego samo njihov uzorak i tekstura. Umjesto da se fokusirate na tonom slične uzorke, potražite kontrastne (tamnije, toplije, šarenije...). Jastuci drukčije boje i teksture dnevnom će boravku dati karakter, a vašem kauču stil. Poslužite se trikom kojim se koriste dekorateri. Kupite jastuke različitih uzoraka koji pripadaju istoj obitelji boja. Kombinirajte teksture. Vjerovali ili ne, kombinacija svile i samta ili satena i krzna bit će odlična. Laneni jastuci protkani zlatnim ili srebrenim nitima odlično će izgledati na kožnim kaučima.

Prekrivač je drugi važni element. Uvijek posegnite za prekrivačima bogatije teksture. Kauče jarkih boja dekorirajte neutralnim prekivačima, a neutralne kauče treba ukrasiti prekrivačima jarkih boja. Teksture su kompleksnije, pa možete upotrijebiti pletene prekrivače, heklane, ekokrzno i sl. Mogućnosti je puno: za proljeće i ljeto kupite končani prekrivač bež boje, a za zimu i jesen pleteni prekrivač ili prekrivać od lažnog krzna sive boje.

Dekorirajte prostor oko kauča: podnom lampom s jedne strane, a s druge strane postavite neku sobnu biljku koju ćete staviti na stolić ili pak, ako je dovoljno velika, na pod. Ako je kauč uza zid, iznad njega postavite slike, zrcalo ili police. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: INSPIRACIJA ZA UREĐENJE

Oblici i boje za skladan dom

2

STANOVANJE: PANTONE BOJA 2024.

Nježna breskva za stvaranje ugodnog doma

3

SAVJET: ZDRAVO KUHANJE

Nije svejedno u kakvom posuđu pripremate hranu