Dome slatki dome
PRAKTIČNO I DEKORATIVNO

Optimizirajte prostor pregradnim zidovima
Objavljeno 2. studenog, 2023.
Ljubitelji knjiga mogu iskoristiti police za izlaganje knjižnih kolekcija, organizirati ih prema žanrovima, bojama korica...

Policama i pregradnim zidovima moguće je dodati funkcionalnost i estetiku u svim dijelovima kuće ili stana. Od kuhinje i kupaonice do dječjih soba i dnevnih boravaka ti elementi omogućuju prilagodbu prostora potrebama i stilu. Učinkovito se može iskoristiti svaki kutak doma kako bi se stvorio organiziran, privlačan i funkcionalan prostor koji odražava osobnost i životni stil.Ljubitelji knjiga mogu iskoristiti police za izlaganje svojih knjižnih kolekcija. Postavite ih u obliku biblioteke, organizirajte ih prema žanrovima ili bojama korica kako biste stvorili privlačan vizualni učinak.

Policama na zidu možete stvoriti elegantan minibar. Postavite svoja omiljena pića, čaše i pribor za koktele na policu kako biste imali praktično rješenje za druženje s gostima.

Pametne police


Danas postoje brojne pametne police, koje omogućuju bežično punjenje uređaja poput pametnih telefona i tableta. Ta inovacija čini vaš prostor organiziranim i suvremenim.

U uskim hodnicima police na zidu mogu poslužiti za pohranu ključeva, pošte ili sitnih stvari koje trebate pri izlasku iz kuće. To će vam pomoći u održavanju hodnika urednim i praktičnim.

Policama i pregradnim zidovima možete dodati svjetlosne elemente kako biste stvorili posebnu atmosferu u prostoru. LED trake i ugrađene svjetiljke mogu dodati dozu elegancije i funkcionalnosti.

U dječjim sobama police su savršene za pohranu igračaka, knjiga i školskih potrepština. Prilagodite ih dječjoj dobi i osobnim preferencijama kako biste stvorili zabavan i organiziran prostor.

Pregradni zidovi ne moraju biti dosadni. Možete ih personalizirati bojama, tapetama ili umjetničkim djelima kako biste dodali dozu individualnosti svom domu.

Police na zidu savršeno su mjesto za postavljanje biljaka. Osim što donose prirodu u vaš dom, biljke mogu poboljšati kvalitetu zraka i stvoriti osjećaj svježine.

Ugradite police u svoju garderobu kako biste bolje organizirali odjeću, obuću i modne dodatke. To će vam olakšati pronalaženje odjeće i održavanje garderobe u redu.

Konačno, neka vaše police i pregradni zidovi ne budu samo praktični nego i estetski privlačni. Kombinirajte oba aspekta kako biste stvorili prostor koji je funkcionalan i vizualno privlačan.

Policama i pregradnim zidovima možete unaprijediti svoj dom na mnogo načina. Od praktičnih rješenja za pohranu do estetskih dodataka, ti elementi omogućuju prilagodbu vašeg prostora prema vašim potrebama i stilu. Razmislite o kreativnim načinima kako ih iskoristiti da biste pretvorili svoj stan u funkcionalan, organiziran i atraktivan prostor.

Sakriti nered


Policama i pregradnim zidovima možete jednostavno sakriti nered kabela i elektronike. Postavite ih tako da skrivaju višak kabela i električne uređaje, čime ćete stvoriti uredan i čist izgled prostora.

Policama se može maksimalno iskoristiti vertikalni prostor u vašem domu. Visoki pregradni zidovi i police koje sežu od poda do stropa čine prostor većim i pružaju obilje mjesta za odlaganje.

U kupaonici police mogu biti ključne u organizaciji kozmetike, ručnika, toaletnih potrepština i lijekova. Postavite ih iznad umivaonika ili oko tuš-kade kako biste imali sve na dohvat ruke.

Police u kuhinji mogu pretvoriti taj prostor u središte obiteljskog života. Postavite ih oko otoka ili kuhinjskog stola kako biste imali praktično mjesto za pohranu i pripremu hrane.

Djeca će voljeti personalizirane police u svojim sobama. Upotrijebite svijetle boje, naljepnice ili omiljene crtane junake kako biste stvorili zabavan i funkcionalan prostor za igru i učenje.

U dnevnom boravku police s ugrađenim svjetlima mogu stvoriti ugodnu atmosferu. Postavite svjetiljke s regulatorima osvjetljenja kako biste prilagodili svjetlosni intenzitet svojim potrebama.

Ako imate tavan ili potkrovlje, police na zidu mogu biti savršeno rješenje za pohranu sezonskih stvari, odjeće ili sportske opreme. Iskoristite taj prostor za maksimalnu pohranu, bez potrebe za skladištima.

Zdenka Rupčić
Pretvorite svoj stan u miniknjižnicu
Ako ste strastveni čitatelj, pretvorite svoj stan u miniknjižnicu. Postavite police uza zidove i organizirajte knjige prema žanrovima kako biste stvorili svoj mali svijet knjiga.

Na malim balkonima police mogu poslužiti kao praktično rješenje za biljke, svijeće ili dekoracije. Iskoristite ih kako biste stvorili ugodan kutak za opuštanje. Ako imate stepenice u svom stanu, iskoristite prostor ispod njih. Ugradite police ili ormariće kako biste stvorili dodatni prostor za pohranu.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUHINJA U TRENDU

U kuhinji se druži, objeduje i zabavlja

2

NAMJEŠTAJ U NIJANSAMA BIJELE

Savršen bijeli kauč može podići vaš prostor

3

U PROLJEĆE OBILNO CVATU U SVIM DUGINIM BOJAMA

Zahvalan i otporan jaglac cvjeta među prvima