Dome slatki dome
ISPROBALI SMO

Sušilica rublja LG: Inovativna je i pametna, za ubrzani, moderni životni stil
Objavljeno 26. listopada, 2023.
Kako bi sve bilo čišće, sušilica ima dva filtra za nakupljajnje nečistoće

Dobili smo priliku testirati pametnu i inovativnu sušilicu rublja LG koja se ističe Wi-Fi povezivanjem, inovativnim motorom DUAL Inverter i certifikatom za energetsku učinkovitost i utjecaj na okoliš TUV Rheinland Green Product.Ako tražite praktičan i ekonomičan način sušenja rublja koji je i puno više od pukog sušenja, ovo je model vrijedan razmatranja. Većina ljudi smatra da je uloga sušilice rublja samo sušenje rublja. Naravno, nepobitno je da joj je to glavna zadaća, no moderne sušilice obavljaju i niz drugih postupaka. Primjerice, rublje će biti osušeno i izgledati baš kao na dan kada je kupljeno, s odjeće i drugih tkanina uklonit ćemo pozamašnu količinu nečistoća koje uobičajeno pranje nije uklonilo, poput mucica i dlaka, te naposljetku uz LG-jevu sušilicu poput ove koju smo testirali možete biti bezbrižni znajući da ima program antialergijske njege, koja uklanja 99,9 % bakterija i grinja kućne prašine, koje mogu izazvati alergije.


Mi smo dobili priliku testirati jednu od najboljih na tržištu, LG-jev model RH80V9AV3N, koji osim svega navedenog ima i poneki as u rukavu.

Kapacitet


LG iza kriptične oznake RH80V9AV3N krije jednu od svojih najnaprednijih sušilica rublja. Krenut ćemo od osnova, a one govore kako je ova sušilica kapaciteta čak 8 kg. To znači da će svojim kapacitetom zadovoljiti čak i one koji zaista puno peru, pa stoga i puno suše. Nadalje, ova je sušilica temeljena na toplinskoj pumpi. Za razliku od konvencionalnih, sušilice za rublje s toplinskom pumpom ističu se učinkovitom potrošnjom energije jer se koriste toplinom koja se inače tijekom sušenja rublja gubi. To znači da su energetski učinkovitije od sušilica s konvencionalnim grijanjem, što rezultira nižim računima za struju.

"Naime, sušilice LG nude opciju Eco hybrd, kojom se korisniku nudi mogućnost biranja uštede vremena ili uštede energije tijekom sušenja", kaže nam Domagoj Matijašec iz LG-ja, specijalist za bijelu tehniku.

Budući da LG uvijek razmišlja o potrebama svojih korisnika, ova je sušilica opremljena tehnologijom DUAL Inverter Heat Pump, koja ima dva cilindra, a ostale toplinske pumpe samo jedan. S obzirom na navedeno, energetski razred sušilice LG RH80V9AV3N je A+++, što je dodatno potvrđeno certifikatom za energetsku učinkovitost i utjecaj na okoliš TUV Rheinland Green Product. Valja spomenuti kako je upravo ova sušilica i prva na svijetu sa spomenutim certifikatom.

Sušilicu krasi i automatsko čišćenje kondenzatora, što znači da se kondenzator čisti sam, tako da vi ne morate. Ta se tehnologija koristi kondenziranom vodom, te pri kraju postupka sušenja ispire kondenzator od eventualnih nečistoća. Inače, kako bi sve bilo dvostruko čišće, sušilica ima i dva filtra na kojima se nakupljaju vlakna i ostale nečistoće.

Konačno, nakon pregleda inovacija, prionimo na postavljanje sušilice. Uz sušilicu stiže i sva dodatna oprema, poput elementa za učvršćivanje sušilice ako ju postavljamo na perilicu, crijevo za direktno spajanje kondenzata na odvodnju i inovativni stalak koji se postavlja u bubanj i služi za sušenje delikatnih komada.

Povezivanje


Sušilica LG RH80V9AV3N dio je obitelji ThinQ uređaja, što znači da je riječ o pametnoj sušilici koja se spaja na Wi-Fi mrežu i kojom je moguće upravljati s pomoću LG SmartThinQ aplikacije na pametnom telefonu.


S pomoću pametnog telefona i tehnologije LG ThinQ možete dobiti informacije o statusu sušenja, započeti bilo koji program čak i kada niste blizu. Brojne su mogućnosti koje nudi aplikacija, od udaljene kontrole, praćenja postupka sušenja do preuzimanja posebnih programa sušenja."Imate mogućnost pametnog povezivanja perilice sa sušilicom preko ThinQ aplikacije tako da perilica, kada završi s radom, šalje podatke sušilici, koja onda odabire optimalan program sušenja kako bi olakšala proces pranja i sušenja. Pametne mogućnosti nastavljaju se i prilikom samog postupka sušenja. Naime, ovisno o odabranom programu, sušilica će pronaći optimalno vrijeme sušenja s pomoću ugrađenih senzora vlažnosti", objašnjava Domagoj Matijašec iz LG-ja.

Marin REŽIĆ
Ušteda vremena, energije i truda
Osim što će odjeća na ovaj način biti adekvatno osušena, ona će biti i zaštićena prilikom procesa sušenja. Programa sušenja nikako neće nedostajati, a prilagođeni su vrsti odjeće, odnosno tkanini. Tu su i programi za brzo sušenje, kao i oni za nježno sušenje pri nižim temperaturama. “Ovo je posebno korisno za osjetljivu odjeću, od svile ili vune, jer se smanjuje rizik od oštećenja tkanine. Za sušenje osjetljivih komada, poput tenisica ili vunene odjeće, primjerice, LG-jeva sušilica ima opciju sušenja na stalku, tzv. Rack dry, kako okretanje bubnja ne bi oštetilo tkaninu”, zaključuje Matijašec. Ušteda vremena, energije i truda, zajedno s boljom zaštitom odjeće, čine LG-jevu sušilicu RH80V9AV3N izvrsnim izborom za moderno kućanstvo.

S pomoću pametnog telefona i tehnologije LG ThinQ možete dobiti informacije o statusu sušenja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUHINJA U TRENDU

U kuhinji se druži, objeduje i zabavlja

2

NAMJEŠTAJ U NIJANSAMA BIJELE

Savršen bijeli kauč može podići vaš prostor

3

U PROLJEĆE OBILNO CVATU U SVIM DUGINIM BOJAMA

Zahvalan i otporan jaglac cvjeta među prvima