Crna kronika
TRAGIČNA NESREĆA KOD VINKOVACA

Osječanin smrtno stradao, autom udario u trafostanicu
Objavljeno 25. listopada, 2023.
Nesreća se zbila na nerazvrstanoj cesti koja je nekada spajala Vinkovce i Ivankovo

Dvadesetdevetogodišnjak iz Osijeka smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 3.30 na izlazu iz Vinkovaca prema Ivankovu. Riječ je o nerazvrstanoj cesti koja je nekada spajala Vinkovce i Ivankovo, a kada je izgrađen nadvožnjak, cesta je zatvorena za promet.Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave vukovarsko-srijemske dojavu o nesreći dobio je u 4.24 sata. Na mjesto nesreće odmah su izišli policajci te djelatnici hitne medicinske pomoći i Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci. Očevidom je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima.

- Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 29-godišnjak iz Osijeka upravljao osobnim automobilom, osječkih registracijskih oznaka, krećući se Ulicom Alojzija Stepinca u Vinkovcima u smjeru Ivankova. Dolaskom do zavoja gdje je prometnim znakom izražen obavezan smjer kretanja ulijevo, nastavio je kretanje ravno na nerazvrstanu cestu na kojoj je prometni znak zabrane prometa u oba smjera. Nakon toga je zbog neprilagođene brzine osobinama ceste (zavoj i završetak asfalta) sletio na zelenu površinu i udario u ormar električnih vodova i zidanu trafostanicu. Vozač je preminuo na mjestu događaja - doznajemo iz policije.

Po nalogu zamjenice Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima nad tijelom preminulog vozača obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru. Policija će o ovoj tragičnoj nesreći dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Kako neslužbeno doznajemo, nemali broj vozača koji nisu s vinkovačkog područja zna nakon izlaska iz Vinkovaca nastaviti ravno, a ne skrenuti ulijevo prema obilaznici i nadvožnjaku. Ova se nesreća zbila u kasnim noćnim satima, i tek se treba utvrditi što je izazvalo ovu tešku nesreću koja je za posljedicu imala smrt 29-godišnjaka iz Osijeka.

Tijekom prošle godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji u prometnim nesrećama poginulo je 19 osoba, a još 567 je ozlijeđeno. Samo godinu prije, u 2021. godini, poginulo je 12 osoba, a 512 osoba lakše je i teže ozlijeđeno. Najviše smrtno stradalih prošle godine bili su vozači - njih 14, tri osobe poginule su dok su bile putnici u vozilima, a poginula su i dva pješaka. Godinu prije u nesrećama je poginulo osam vozača, jedan putnik u vozilu i tri pješaka.

Prema podatcima iz Ravnateljstva policije, na cestama Republike Hrvatske tijekom ponedjeljka dogodila se 21 prometna nesreća s nastradalim osobama, od kojih pet pripada kategoriji teških prometnih nesreća. Dogodila se jedna nesreća s poginulom osobom i četiri s teško ozlijeđenim osobama. U navedenim teškim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, a četiri su zadobile teške ozljede. Ukupno je toga dana ozlijeđeno 25 osoba.
Sandra Lacić
SMRT MOTOCIKLISTA
U ponedjeljak je u bolnici preminuo motociklist koji je, nešto prije 13 sati, teško stradao u sudaru s teretnim vozilom na Staroj kliškoj cesti na splitskom području. Nesreća se dogodila u 12.45 između Klisa i solinskog predjela Rupotina, gdje su se prema pisanju medija sudarili sudarili cisterna za prijevoz cementa i motocikl.

U prometnim nesrećama u cijeloj Hrvatskoj od početka godine poginule su 223 osobe, što je smanjenje smrtno stradalih osoba u prometu u odnosu prema 2021. i 2022. godini. Iako je i ova brojka od 223 poginule osobe na cestama šokantna, bolja je od prethodnih, tijekom prošle godine u Hrvatskoj je u prometnim nesrećama poginula 231 osoba, a godinu prije - 253. Raduje činjenica da se broj poginulih smanjuje posljednjih godina.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPTUŽNICA ZBOG RATNOG ZLOČINA U BILJU 1991.

Udarali i mučili zarobljene vojnike, ubili su trojicu

2

NAKON NAPADA NA TROJE MALOLJETNIKA U VINKOVCIMA

Utvrđen je indentitet napadača

3

u šumi u blizini mjesta Daranovci

Ubilo ga stablo