Autoglas
NISSANOV POKER

Urbani auto koji kao da je skrojen po želji influencera
Objavljeno 24. listopada, 2023.
Putnički prostor Nissan Hyper Punka dizajniran je kao mobilni kreativni studio

Nissan je predstavio četvrto u nizu svojih konceptnih vozila, Nissan Hyper Punk, koje će 25. listopada biti pokazano na izložbi Japan Mobility Show. Nissan Hyper Punk odlikuje se funkcionalnom i modernom karoserijom, a riječ je o posve električnom kompaktnom crossoveru namijenjenom tvorcima sadržaja, influencerima, umjetnicima i svima koji cijene stil i inovacije.Neometana povezanost virtualnog i fizičkog te unutarnjeg i vanjskog svijeta omogućuje crossoveru nove generacije Nissan Hyper Punku da u svakom svijetu posluži kao inspiracija za izražavanje osobnosti. Konceptno vozilo opremljeno je komunikacijskim sustavom V2X (vehicle-to-everything) koji korisnicima omogućuje da svoje uređaje pune kad i gdje im je to potrebno, te da energiju vozila dijele sa suradnicima i na događanjima u lokalnoj zajednici.

Unutrašnjost uključuje i elemente dizajnirane u origami-stilu koji su odraz japanskog dizajna i stvaraju unutrašnji prostor u kojem se digitalni sadržaj spaja s umjetnošću. Na primjer, ugrađene kamere mogu snimati prostor oko automobila te s pomoću umjetne inteligencije stvoriti okruženje ili grafičke uzorke u stilu manga-stripova, prema željama vlasnika. Slike se tada mogu projicirati na zaslonu koji čine tri ekrana koji okružuju vozača u kabini, čime se stvara prostor u kojem se stvarnost spaja s metasvijetom.


Putnički prostor dizajniran je kao mobilni kreativni studio te osigurava neometanu povezanost s internetom i mogućnost spajanja uređaja i opreme, što korisnicima omogućuje da pristupaju informacijama ili stvaraju dok su u pokretu. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji i biosenzorima smještenima u naslonu za glavu konceptno vozilo Nissan Hyper Punk prepoznaje raspoloženje vozača i automatski odabire odgovarajuću glazbu i osvjetljenje, čime podiže energiju i kreativnost vozača.

Nissan Hyper Punk izdvaja se iz gomile zahvaljujući karoseriji koju odlikuju višestranične i poligonalne površine, a posebno nijansama ukomponiranima u srebrnu boju koje mijenjaju ton ovisno o kutu gledanja i osvjetljenju. Vrhunska aerodinamička svojstva dizajna i njegov odvažan i snažan stil koji je suprotstavljen minimalističkom dizajnu, prikaz su želje korisnika da izrazi svoju osobnost i raskine s konvencijama, kao i naprednog pristupa Nissana uvođenju novih tehnologija i dizajna.

Iznimno stabilan dizajn s kompaktnim prevjesima i velikim 23-inčnim naplatcima čini ovo konceptno vozilo idealnim za gradsku i terensku vožnju. Prednja i stražnja svjetla i svjetlosni potpis na stražnjem dijelu naglašavaju poligonalne oblike i ugrađeni su u samu karoseriju te čine ovo jedinstveno vozilo još upečatljivijim.

Milan Bugarić
URBAN, ADVENTURE, TOURER I PUNK
Na digitalnom 3D reklamnom panou Cross Shinjuku Vision u četvrti Shinjuku u Tokiju se do srijede prikazuju četiri konceptna električna vozila: Nissan Hyper Urban, Nissan Hyper Adventure, Nissan Hyper Tourer i Nissan Hyper Punk. Osim toga od 25. listopada ta će konceptna vozila biti dostupna u online-igri Fortnite* pod nazivom “Electrify the World” kako bi se ta posebna vozila moglo dodatno istražiti i uživati u njima.

Možda ste propustili...

NAKON TEMELJITOG OCJENJIVANJA 62 NOVA MODELA

Žene su izabrale najbolji C SUV, pobjednik je Kia EV9

ČLAN UPRAVE NJEMAČKOG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA OTVORENO KAŽE

Ručni mjenjači BMW-a idu u mirovinu

Najčitanije iz rubrike