Autoglas
DONGFENG - MODERNO I ATRAKTIVNO VOZILO

Razbijač predrasuda, SUV Forthing T5 EVO
Objavljeno 24. listopada, 2023.
Tvrtka Auto Hrvatska hrvatskom je tržištu predstavila jedan potpuno novi brend te proširila ponudu modela Seres (serez)

Auto Hrvatska nastavlja znatna ulaganja u prodajni segment i dodatni razvoj poslovanja. Tako je hrvatskom tržištu predstavila jedan potpuno novi brend te proširila ponudu modela Seres (serez), što je rezultat proširenja suradnje s tvrtkom Dongfeng Motor Corporation, vodećim kineskim proizvođačem osobnih i lakih komercijalnih vozila. S tim ciljem predstavljen je sportski SUV marke Forthing pod nazivom T5 EVO.Riječ je o modernom i već na prvi pogled atraktivnom vozilu koje dolazi s pouzdanim Mitsubishijevim 1,5-litrenim četverocilindričnim turbomotorom uparenim s robotiziranim mjenjačem. Dizajn potpisuje Hans Henning Knoepfle, dizajner koji je iskustvo stekao u velikim dizajnerskim studijima tvrtki Mercedes-Benz, Volvo, GM...

Forthing T5 EVO odlikuje dinamičan dizajn. Prednji dio vozila s tzv. grill maskom i moderno dizajniranim LED svjetlima naglašava sportski oblik SUV-a. Bočna silueta uz 19-inčne crne naplatke dodatno ističe dinamičan dizajn, a stražnji dio T5 EVO, s četiri ispušne cijevi, zaokružuje njegov sportski izgled.

Čist dizajn


Panoramski krov površine od gotovo 1,2 m2 jamči ugodan boravak u prostranoj unutrašnjosti obloženoj ekokožom. Prednja sjedala su grijana i električno podesiva dok vozač, dodatno, može uživati i u opciji masažnog i ventiliranog sjedala. Interijer uz razvučen vodoravni dizajna elementa i praktične središnje konzole stvara jednostavnu, opuštajuću, udobnu i sigurnu atmosferu za vozače i putnike. Čist dizajn s jednim velikim horizontalno položenim ekranom i instrumentnom pločom od po 10,25 inča pokazuje inovativnost i visokotehnološki koncept proizvođača.

Automobil je opremljen 1,5-litrenim rednim Mitsubishi četverocilindričnim motorom s turbopunjačem najveće snage 130 kW i najvećeg okretnog momenta od 260 Nm. Za prijenos snage na prednje kotače brine se 7-brzinski mjenjač (7-DCT) s dvostrukom spojkom iz proizvodnih pogona Magna Steyr.

SUV Seres 5


Čak i s ovom sportskom konfiguracijom, automobil održava izvrsnu potrošnju goriva u svojoj kategoriji – 6,9 l/100 km.

Uz već dostupan električni model Seres 3, stigao je i novitet, premium sportski SUV Seres 5, vrhunski opremljen i iznimno snažan s dometom do 500 km (WLTP) i ubrzanjem do 100 km/h za četiri sekunde.

To omogućuju dva elektromotora koji zajedno daju impresivnu snagu od čak 430 kw i 940 nm okretnog momenta. Trenutačno je dostupan u Premium paketu opreme, isključivo s integralnim pogonom, te litij-željezo-fosfatnom baterijom kapaciteta 80 kWh.

Velika pažnja pridana je raznim hi-tech detaljima kao što su smart kokpit s funkcijama masaže, ventiliranja i grijanja sjedala i panoramski krov koji sprječava prolazak UV zračenja. Ispred vozača se nalaze 3 LCD ekrana dimenzija 12.3 inča odnosno 15.6 inča, kao i head-up display, a iskorišten je i "motorni prostor" za dodatni prtljažnik kapaciteta 67 litara. Ugrađena je i V2L funkcija, gdje se vozilo može iskoristiti kao izvor struje za razne aparate. Prodajna cijena s opremom Premium je 59.900 eura (451.316,55kn).

Mato PAVLIČEVIĆ
SERVISNI CENTAR
Uz prodaju vozila, Auto Hrvatska je osigurala i servisni centar na lokaciji Radnička cesta 182 u Zagrebu koji je ovlašten za pružanje servisnih usluga održavanja Forthing T5 EVO modela a u planu je otvaranje ovlaštenih servisnih mjesta i u većim gradovima u Hrvatskoj. Prodajna cijena s razinom opreme Exclusive je 29.990 € (225.959,66kn). Mnogo auta za ne mnogo novca, i to automobila koji je uz ostale “kineze” koje nudi Auto Hrvatska na dobrom putu da razbije sve predrasude o vozilima iz te dalekoistočne zemlje.

1,2

kvadratna metra je površina panoramskog krova

6,9

litara goriva je prosječna potrošnja

Automobil je opremljen 1,5-litrenim rednim Mitsubishi četverocilindričnim motorom s turbopunjačem

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike