Regija
ŽUPAN ANUŠIĆ U MIKŠIĆEVU ECOCORTECU:

Primjer kako se radi s plastikom
Objavljeno 16. listopada, 2023.
BELI MANASTIRŽupan osječko-baranjski Ivan Anušić posjetio je u ponedjeljak belomanastirski EcoCortec, najveću europsku tvornicu antikorozivnih folija i prvu hrvatsku tvornicu biorazgradive plastike.

- Dugo planiramo doći ovdje i posjetiti prvu američku investiciju u okolici, započetu još 2005. godine, koja proizvodi u svijetu jedinstven asortiman. EcoCortec je zasigurno pravi primjer kako bi tvrtke trebale funkcionirati kada se govori o brizi i zadržavanju djelatnika te zaštiti okoliša - istaknuo je Anušić nakon radnog sastanka s vlasnikom tvrtke Borisom Mikšićem i njegovim suradnicima. Uspoređujući neke druge tvrtke na području županije, pohvalio je način na koji EcoCortec radi s plastikom, prije svega njihovo poštovanje svih potrebnih zakonskih odredbi i regula.

- Njihov primjer rada svakako bi bilo dobro primijeniti, čemu je, primjerice, samo jedan od dokaza i zadovoljstvo djelatnika. Mi smo kao Županija sretni što imamo ovakve investitore - podvukao je Anušić.

Njegove je riječi potvrdio Mikšić, ističući kako je ponosan što u 17 godina rada njegove tvrtke nije zabilježena ni jedna ozbiljnija ozljeda na radu. Osim toga, dodao je, ponosan je i na stupanj zaštite okoliša koju provode po najvišim standardima. Podsjetio je kako su 2005. posao na belomanastirskoj poslovnoj zoni počeli s dva djelatnika, a sada ih je 62.

- Planiramo nova zapošljavanja, što je dokaz da postojimo kako bismo zapošljavali ljude. Razvijamo nove tehnologije Made in Croatia i više ni o kom ne ovisimo. Otvorili smo logistički centar u Singapuru te izvozimo na sva velika svjetska tržišta koja dosad hrvatske kompanije nisu pokrivale. Od naših poslovnih partnera iz cijelog svijeta dovozimo iskorištenu ambalažu koju prerađujemo u novi proizvod. Moja odluka, unatoč ponudama iz cijele Europe, da proizvodni pogon otvorim u Hrvatskoj, u Belom Manastiru, pokazala se ispravnom, jer su ovdje radišni ljudi, a od deset tvornica po čitavom svijetu upravo se ova ističe po produktivnosti - podvukao je Mikšić.Svoje zadovoljstvo poslovanjem EcoCorteca i zapošljavanjem velikog broja ljudi izrazio je i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, najavivši nove investitore u Poslovnoj zoni. I. Getto
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja