Novosti
ŠESTOSATNA OPSADA U TORDINCIMA

57-godišnjak bacio četiri Molotovljeva koktela na kuću svojih prvih susjeda
Objavljeno 3. listopada, 2023.

Više od šest sati trajala je u utorak svojevrsna "talačka kriza" u Tordincima koju je izazvao 57-godišnji mještanin Pali S.Ujutro je prvo bacio "improvizirane zapaljive eksplozivne naprave", odnosno četiri Molotovljeva koktela, na kuću svojih susjeda Ivice i Ljubice Damjanović u Starčevićevoj ulici, a potom se zatvorio u svoju kuću prijeteći aktiviranjem bombe. Kuću je okružila policija, a vatrogasci su lokalizirali požar nastao nakon eksplozije. Muškarac nije želio izići iz kuće, nego je prijetio da će se raznijeti bombom.

Satima su policijski pregovarači nagovarali Tordinčanina neka se preda, a nešto poslije 15 sati pripadnici interventne i specijalne policije polako su ušli u dvorište, poslije i u kuću, te nedugo potom izveli i muškarca, kojeg je Hitna pomoć odvezla u vinkovačku Opću županijsku bolnicu.

Susjedi tvrde kako su prepoznali kćerku koja je, u pratnji policije, došla nagovoriti oca da se preda.

Mještani Tordinaca pričaju kako se muškarac, koji je navodno radio kao zaštitar, nakon što je bacio eksploziv na susjedovu kuću, zatvorio u svoju i polio benzinom te otvorio plin prijeteći kako će sve dignuti u zrak. Prema neslužbenim informacijama, i ranije je znao biti problematičan, pogotovo kada je bio pod utjecajem alkohola. Do prije nekoliko godina radio je kao zaštitar u vinkovačkoj Fini i navodno je na poslu izvadio pištolji i prijetio da će ubiti djelatnike, no predao se kada su došli pripadnici specijalne policije.

Susjedi kažu kako Pali S. sam živi u toj kući, supruga ga je napustila, a djeca ga ne posjećuju, navodno zbog neriješenih obiteljskih i imovinskih odnosa. Nisu primijetili da ima kakvih zdravstvenih problema, no tvrde da je prije nekoliko godina počeo odlaziti liječnicima. Prije manje od mjesec dana također je napao susjede prijeteći im ubojstvom. Oni su ga prijavili policiji i tada je hospitaliziran na psihijatrijskom odjelu, no nakon nekoliko dana je pušten kući. Susjedi na koje je 57-godišnjak bacio Molotovljev koktel kažu kako prije toga slučaja nisu imali nikakve sukobe s njim i nije im jasno zašto im je to učinio.


Davor Adžić, načelnik općine Tordinci, pratio je napetu situaciju u Ulici Ante Starčevića u središtu sela, pred novom, još neožbukanom katnicom, u kojoj se zabarikadirao Pali S. "Znam tog čovjeka i uvijek me na ulici pristojno pozdravi, tako da me je ovo što se sada događa doista šokiralo. Koliko mi je poznato, dosada nije bilo s njim nikakvih problema ni izgreda, iako sada čujem kako je imao psihičkih problema, ali to prije nisam znao. Također čujem da je u posljednje vrijeme imao raznih ispada, i ovo mu nije prvi. Nadam se pozitivnom ishodu i da će se, ako treba, čovjeka uputiti na liječenje", kaže načelnik Adžić.

Miroslav Flego
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana