Mozaik
DAVID SKOKO O SNIMANJU NOVOG SHOWA

U Slavoniji i Baranji su nas mučili komarci i žabe
Objavljeno 4. listopada, 2023.
Obići će istaknute domaće vinare, od Slavonije i Baranje, preko Zagorja i Plešivice, do Zadra, Krka, Pelješca i Istre

Hrvatska radiotelevizija od srijede, 4. listopada na Prvom programu u udarnom terminu od 20.15 počinje s premijernim prikazivanjem dokumentarne serije "David Skoko: Motor, loza, kuhača". U devet epizoda ove kulinarsko-putopisne avanture chef David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekima od naših najistaknutijih domaćih vinara - od Slavonije i Baranje, preko Zagorja i Plešivice, do Zadra, Krka, Pelješca te, naravno, Istre.U povodu premijernog prikazivanja u emisiji "Kod nas doma" gostovao je David Skoko, kazavši kako je "Motor, loza, kuhača" zanimljiva kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata, a uključuje gastronomiju, enologiju i putopis. Na svom putovanju David daje gledateljima uvid u lokalne zanimljivosti i otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput i - kuha. Pritom koristi lokalne namirnice za zanimljiva jela koja priprema na svom šarmantnom putujućem špaheru na drva. David je naglasio da serijal govori i o obiteljskim vrijednostima vinara.


- Imao sam najbolju ekipu na svijetu, svi su bili spremni kao nindže, ništa nam nije nedostajalo, Gonzo je bio mrgud kojeg smo voljeli - poručio je Skoko i dodao kako se cijela ekipa dala sto posto u snimanje serijala, koji se snimao mjesec i pol.

- Vozili smo se na motorima, kuhali smo vani, baš je bilo zabavno - istaknuo je i otkrio kako je u kuhinji dok kuha većinom napet, kao i svi kuhari.

- Bio sam na edukaciji, gdje me je Japanac učio kuhati rižu i jednostavnu tjesteninu, i stalno mi je govorio: - No good chef, no good chef - i dva-tri puta me ukorio kako nisam dobro oprao rižu, i ja kažem: - Pokažite vi meni onda kako se pere ta riža kad moja ne valja - a on uzme i s osmijehom pere tu rižu i kaže: - See, happy chef cooking happy food - rekao je Skoko. I nakon što je to ispričao ekipi na snimanju kad bi htjeli da se smije dok snima, onda su Davidu govorili: - Happy chef cooking happy food, pa su svi problemi nestali.

Davidova cijela obitelj bavi se kuhanjem, no preko serijala "Motor, loza, kuhača" David je naučio i nešto novo.

- Dingač je pozicija, to je padina - rekao je.

David je s gledateljima emisije "Kod nas doma" podijelio i nekoliko anegdota sa snimanja. Primjerice, u Baranji cijela ekipa je imala probleme s komarcima.

- Bila je invazija komaraca, a mi smo bili uz Dunav. To su bili oblaci i oblaci komaraca. To nisu isti komarci kao kod nas, to su spori komarci, koji su pikali, ali smo ih mogli udariti. Baš su bili napasni - rekao je poznati chef. U Slavoniji je, pak, ekipa imala problema sa žabama.

- Imali smo smještaj pokraj jednog jezerca, te prve noći nije bilo spavanja, samo su kreketale - dodao je.

Skoko je naglasio kako je serijal kratke forme, svaka epizoda traje 25 minuta, te je vrlo dinamična.

- Drago mi je da je takav format, ali čim pogledam jednu epizodu, onda me vuče na drugu - istaknuo je David Skoko.

Tanja Kvorka
U 1. EPIZODI VODI NAS NA PELJEŠAC
U prvoj epizodi novog showa “Motor, loza, kuhača” chef David Skoko putuje na jug Hrvatske, na poluotok Pelješac, u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović. Saznat će zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, što za Pelješčane znači Pelješki most i kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima. Malostonski zaljev ponudit će namirnice za predjelo, a “veliko more”, koje gleda prema Italiji, ribu za glavno jelo.

David Skoko


To su bili oblaci i oblaci komaraca. To nisu isti komarci kao kod nas, to su spori komarci, koji su pikali, ali smo ih mogli udariti. Baš su bili napasni.

Možda ste propustili...

NAGRADA ŠPANJOLSKE FILMSKE AKADEMIJE

"Sigurno mjesto" nominirano za Goyu

POTOPLJENA NA DUBINI OD 40 METARA

Kineska je Atlantida savršeno očuvana

U HRVATSKA KINA STIGAO “JEANNE DU BARRY”, KOJI JE ODUŠEVIO CANNES

Hvaljeni film koji je oživio karijeru Johnnyja Deppa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana