Regija
OD 1. LISTOPADA PROMJENE NA ČELU ŽURE

Tin Dogan novi je direktor Županjske razvojne agencije
Objavljeno 2. listopada, 2023.
ŽUPANJA - Tin Dogan novi je direktor Županjske razvojne agencije (ŽURA). Na tom je mjestu od 1. listopada zamijenio Tomislava Čajka koji je, podsjećamo, dužnost direktora preuzeo početkom prošle godine. Došao je s mjesta menadžera za odnose s poslovnim klijentima u PBZ-u kako bi ustrojio Županjsku razvojnu agenciju i postavio je na noge. Zajedničkim angažmanom sa stručnim timom kojega je predvodio, u kojemu je bio i Tin Dogan, odradio je velik zahtjevan posao. Ključna aktivnost Agencije je izrada projektnih prijedloga kojima se identificiraju potrebe zajednice i razvijaju inovativna rješenja koja će osigurati financijsku podršku iz nacionalnih i EU fondova. Sve je posloženo i rezultati rada ŽURE vidljivi su kroz brojne do sada realizirane projekte i projekte koji su u tijeku, a za koja su povučena znatna bespovratna sredstva za područje grada Županje, ali i pojedinih općina. Očekuju se i nove pozitivne odluke na vrlo značajne aplicirane projekte, a velik broj ih je i u pripremi. Čajko je procijenio da je došlo vrijeme povući se i posvetiti privatnome poslu.

Gradonačelnik Damir Juzbašić zadovoljan je radom ŽURE kao jednog od ključnih nositelja održivog razvoja grada i jačanja njegovih kapaciteta za privlačenje nacionalnih i europskih sredstava, i zahvaljuje dosadašnjem direktoru na svemu učinjenome. Ističe i veliki doprinos i stečeno iskustvo Tina Dogana, kojemu je sada ukazano povjerenje za vođenje Agencije. Vjeruje da će ŽURA nastaviti ostvarivati dobre rezultate i stvarati pozitivne promjene i nove vrijednosti u zajednici koje će potaknuti i društveni razvoj. A sve s ciljem unaprjeđivanja kvalitete života, pružajući, među ostalim, maksimalnu potporu razvoju poduzetništva, stvaranju preduvjeta za rast gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta.

ŽURA je zapravo sljednik Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci, koju je 2011. osnovala Općina Drenovci, a krajem 2012. u vlasništvo ulazi i Grad Županja s 50 posto udjela. Nakon deset godina rada pokazalo se da je situacija postala neodrživa i alternativa za Vjevericu bila je ili stečaj, što se svakako pokušavalo izbjeći, ili prodaja vlasničkog udjela drugom suvlasniku.

Grad Županja odlučio je otkupiti udio u temeljnom kapitalu Vjeverice, postati njezin stopostotni vlasnik, reorganizirati ju i staviti u funkciju razvoja grada, s ciljem unaprjeđivanja kvalitete života i ostanka mladih u Županji. M.L.O.
REALIZIRANO I U FAZI REALIZACIJE
Među brojnim projektima koji su do sada realizirani ili su u fazi realizacije, a iza kojih stoji Županjska razvojna agencija, istaknut ćemo vanjsko polivalentno sportsko igralište s atletskom stazom kod OŠ Ivana Kozarca, infrastrukturno uređenje Poduzetničke zone Sječine 2, uređenje zgrade kinodvorane Mladost, energetsku obnovu višestambene zgrade u naselju Šećerana, obnovu gradske tržnice, parkirališta na groblju... Značajna bespovratna sredstva osigurana su i za projekte vezane uz održavanje i razvoj predškolske djelatnosti i poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Maslačak, za izgradnju biciklističke strukture na području Županje, Street workouta, ali i za Turističku zajednicu. Županjskom Komunalcu je odobren 41 milijun nepovratnih kuna - za obnovu vodovodne mreže u Županji - 25 milijuna kuna, a za spajanje kanalizacije u Bošnjacima na pročistač 16 milijuna kuna. Treba spomenuti i projekt "Od ideje do STEM vještina u školama" vrijedan 931.957,36 eura kojemu je odobreno financiranje u 100-postotnom iznosu.

Možda ste propustili...

DEFINIRANI PROJEKTI ITU MEHANIZMA

Prioritet Vukovara je obnova Grand hotela

KREĆU ADVENTSKA DOGAĐANJA POD BOŽIĆNIM NEBOM

Na trgu doček Sv. Nikole, otvorenje klizališta, roštilj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRAGIČNI DAN KOJI SE NEIZBRISIVO UREZAO U PAMĆENJE

Sjećanje na pogibiju 11 branitelja na Papuku

2

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Manje putničko pristanište na Savi i u Štitaru

3

DEFINIRANI PROJEKTI ITU MEHANIZMA

Prioritet Vukovara je obnova Grand hotela