Regija
25. “JESEN U LICI”

U Gospiću i 20-ak izlagača iz VPŽ-a kao dio Agroexpa
Objavljeno 2. listopada, 2023.
Predstavljeni su proizvodi karakteristični za županiju, kao i njezini turistički potencijali

U središtu Gospića Lika je ponudila najbolje što ima na 25., jubilarnoj manifestaciji "Jesen u Lici". Među 350 izlagača predstavilo se i njih 20-ak iz Virovitičko-podravske županije koji su dio sajma Agroexpo, koji se ove godine održao na "putujućoj destinaciji".- Ličko-senjska županija bila je županija partner našeg Viroexpa 2023. godine, a mi smo na ovaj način uzvratili partnerstvo našim dragim prijateljima iz Like. Virovitičko-podravska županija u potpunosti je financirala smještaj i izlagački prostor našim izlagačima jer je ovo promocija našega kraja, a pritom smo nastojali zahvaliti izlagačima koji su uz Agroexpo svih ovih godina – kazao je direktor sajma Viroexpo i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok.

U Gospiću su se predstavili pčelari s područja Virovitičko-podravske županije, destilerija MaM sa svojim na svjetskoj razini nagrađivanim žesticama, bilo je tu i prvoklasnog bučinog ulja. Došla je i Sandra Jadek, najpoznatija slastičarka ovih prostora, srebrna s kulinarske Olimpijade u Stuttgartu. Izlagali su i voćari, a predstavili su se i turistički potencijali Virovitičko-podravske županije.

- Slavonija i Lika uvijek su bile "jedno srce", a u središtu Gospića predstavili smo se proizvodima koji predstavljaju naš zavičaj. Hvala Ličanima na gostoprimstvu i doista smo ponosni što smo svoje proizvode mogli predstaviti u središtu Gospića. Virovitičko-podravska županija i prijašnjih je godina bila sudionica "Jeseni u Lici", ali nikada ovako organizirano kao za jubilarno, 25. izdanje, kada se naš Agroexpo prvi put predstavio izvan Virovitice – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, Virovitičko-podravska županija bit će županija partner na 25. obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije. Izlagačima s područja VPŽ-a Virovitičko-podravska županija financirat će nastup na tvoj manifestaciji, koja će se od 10. do 12. studenoga održavati u Križevcima. Taj je sajam najznačajnija gospodarska manifestacija na području Koprivničko-križevačke županije, a nastup Virovitičko-podravske županije i njezinih izlagača predstavljat će nastavak dobre gospodarske suradnje Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, koja je bila županija partner na Viroexpu 2022. godine.
Županija je u cijelosti financirala smještaj i izlagački prostor našim izlagačima, kazao je Bojan Mijok

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana