Sport
ZANIMLJIV SPORTSKO-REKREACIJSKI VIKEND U VUKOVARU

Veslački maraton, nogomet, a onda i osvajanje Vodotornja
Objavljeno 29. rujna, 2023.

Česti su povici kako je istok Hrvatske "mrtav" i kako se u Vukovaru i najbližoj okolici malo toga događa. Posebice kada je sport u pitanju. No ovoga vikenda Vukovar će u sportsko-rekreacijskom smislu živnuti.Bit će veslanja, nogometa, trčanja... U subotu je na rasporedu jubilarno, 20. izdanje Vukovarskog veslačkog maratona, koji se održava u znak sjećanja na dan osnivanja legendarne 204. vukovarske brigade. Dionica maratona duga je 34 kilometra i ide u smjeru od Vukovara do Iloka. Prije nekoliko dana odveslao ju je i rođeni Vukovarac sa zagrebačkom adresom, hrvatski reprezentativac i olimpijac Damir Martin, u svom skifu. Tradicionalna manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj veslačica i veslača iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, a osim memorijalnog maraton ima i natjecateljski karakter te promovira zdrav način života i veslanje. Na trasi Vukovar - Ilok najavljen je nastup 22 posade u osmercima, a novost je utrka "32 hrabra", utrka osmeraca, ali u duljini od pet kilometara u čast 32 člana HVK-a Vukovar poginula u Domovinskom ratu. Otvorenje maratona je ispred prostorija Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar u 10.45.

Nakon veslačkog maratona, u subotnje popode, tko voli nogomet, može skoknuti na stadion u Borovu naselju, gdje Vukovar 1991 od 15.30 dočekuje zagrebačku Dubravu Tim kabel. Bojkova momčad igra dobar nogomet, bori se za vrh SuperSport Prve lige i vriijedi je otići pogledati.

Zanimljivo će biti i u nedjelju, prvoga dana listopada, kada je na programu trčanje po stubama Vukovarskog vodotornja pod imenom - Vukovarskih 198. Moto utrke je - stepenicu po stepenicu osvoji Vukovarski vodotoranj, a organizator joj je Atletski klub Vukovar. Prema riječima organizatora, utrka će vam dati priliku da iskusite trčanje na zahtjevnoj ali prekrasnoj stazi koja ostavlja bez daha. Utrka obuhvaća 198 stepenica stubišta Vukovarskog vodotornja i 200 metara memorijalne staze, a sam kraj utrke izlazak je na vidikovac i dodirivanje zastave Republike Hrvatske. Otvorenje nedjeljne utrke Vukovarskih 198 je u 9.45, a prvi natjecatelj u osvajanje Vodotornja kreće u 10 sati. I. Liović
Možda ste propustili...

DERBI PRED VRATIMA, NIJE VRIJEME ZA NEGATIVU

U nedjelju Bijelo-plavi mogu krenuti putem iskupljenja

Najčitanije iz rubrike