Regija
NOVI JAVNI POZIV VSŽ-A

Poduzetnicima ide još 130.000 eura
Objavljeno 30. rujna, 2023.
Najmanji iznos sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti je 700 eura, a najveći 7000 eura
VINKOVCI - Nakon raspodjele financijskih potpora za ukupno 96 prijavitelja kojima je krajem kolovoza dodijeljeno približno 200.000 eura, Vukovarsko-srijemska županija raspisala je drugi krug javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na tome području za 2023. godinu. Ukupna vrijednost poziva iznosi 130.465,73 eura, a traje do utroška sredstava ili najkasnije do 25. listopada.

VSŽ ovime nastavlja pozitivnu praksu dodjele nepovratnih potpora kojima poduzetnicima želi dati dodatan impuls u poslovanju i povećati konkurentnost i ovo je prilika svima onima koji nisu prošli u prvome krugu, kada je pristiglo ukupno 230 zahtjeva. Pravo na potporu imaju poduzetnici, obrti te ostali subjekti koji se svrstavaju u mikro i male gospodarske subjekte sa sjedištem na području najistočnije županije. Tu su i poduzetničke potporne institucije, udruge inovatora, inovatori - fizičke osobe s područja županije te udruge koje u svom djelokrugu pridonose razvoju gospodarstva na području VSŽ-a.

Potpore su namijenjene olakšavanju i unaprjeđivanju poslovanja u obliku nabave nove opreme, stjecanja novih znanja i vještina te uspješnije promocije poslovanja. A sve bi to trebalo rezultirati konkurentnijim i uspješnijim gospodarstvom najistočnije županije. Prihvatljivim troškovima za korištenje potpora smatraju se nabava novih alata, novih strojeva, novih postrojenja i opreme, izgradnja, dogradnja, adaptacija, nabava računalnih programa, troškovi istraživanja tržišta, kreiranja brenda… Tu su i edukativne aktivnosti, troškovi najma prostora, polaganje stručnih i majstorskih ispita i drugi.

Župan Damir Dekanić napominje da su se odlučili za poticanje mikro i malog poduzetništva jer smatraju da je tu najveći potencijal i žele pomoći onima kojima je najteže.

Marija Lešić Omerović
DO 70 % TROŠKOVA
Potpora iznosi do 70 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Najmanji iznos potpore je 700 eura, a najviši 7000 eura za pojedinog korisnika. Tako svi oni koji su u ovoj godini imali određene investicije ili ih namjeravaju imati, a mogu ih opravdati i udovoljavaju uvjetima javnog poziva, mogu ostvariti potporu VSŽ-a.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana