Osijek
GRADONAČELNIK POTVRDIO, GRAD ĆE DO OŽUJKA UREDITI I OPREMITI GORNJOGRADSKI PARK

Kićin park bit će otvoren na njegov rođendan
Objavljeno 30. rujna, 2023.
Park u Osijeku koji će nositi ime Krunoslava Kiće Slabinca, potvrdili su nam iz gradske uprave, bit će uređen i svečano otvoren na njegov rođendan, 28. ožujka iduće godine.

"Krunoslav Kićo Slabinac ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni. S ponosom je isticao svoje osječko podrijetlo, te promicao rodni Osijek u Hrvatskoj i svijetu. Osobito je volio prepričavati dogodovštine iz djetinjstva i mladosti, koje je proveo u Osijeku. Zato i želimo park koji se nalazi u blizini Kićine rodne kuće nazvati njegovim imenom. Plan nam je do Kićina rođendana, 28. ožujka, park preurediti, opremiti urbanom opremom i hortikulturom, te ga pretvoriti u mjesto susreta i okupljanja", izjavio je gradonačelnik Ivan Radić, te dodao da je Grad Osijek i pokrovitelj koncerta koji će se u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca održati 10. studenoga ove godine u Dvorani Gradski vrt.

Inače, samom imenovanju parka prethodi javno savjetovanje, koje je u tijeku. Naime, Grad Osijek od 26. rujna do 26. listopada 2023. provodi internetsko javno savjetovanje o Prijedlogu odluke o određivanju imena parku u naselju Osijek, Gradskoj četvrti "Gornji grad" u Park Krunoslava Kiće Slabinca.

Na opće odobravanje Osječana, rođeni Osječanin, jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača, gitarist, skladatelj i aranžer dobit će svoj park, u neposrednoj blizini svoje rodne kuće. Imenovanjem parka koji se nalazi između ulica Podvinje, Dubrovačke i Kranjčevićeve u Park Krunoslava Kiće Slabinca Osijek bi mu odao trajnu počast. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

POSJET VELEPOSLANIKA KAZAHSTANA

Osijek Kazahstanu zanimljiv partner

PREČ. VLADIMIR DELIĆ NOVI DEKAN OSJEČKOG ZAPADNOG DEKANATA

Bolje je odgovorno i bratski surađivati sa svećenicima nego se postaviti kao “faca”

AKCIJE POLICIJE “IMAM PRAVO” I “WEB DETEKTIVI”

Dvije radionice koje učenike uče o sigurnosti na mreži

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana