Osijek
GRADONAČELNIK POTVRDIO, GRAD ĆE DO OŽUJKA UREDITI I OPREMITI GORNJOGRADSKI PARK

Kićin park bit će otvoren na njegov rođendan
Objavljeno 30. rujna, 2023.
Park u Osijeku koji će nositi ime Krunoslava Kiće Slabinca, potvrdili su nam iz gradske uprave, bit će uređen i svečano otvoren na njegov rođendan, 28. ožujka iduće godine.

"Krunoslav Kićo Slabinac ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni. S ponosom je isticao svoje osječko podrijetlo, te promicao rodni Osijek u Hrvatskoj i svijetu. Osobito je volio prepričavati dogodovštine iz djetinjstva i mladosti, koje je proveo u Osijeku. Zato i želimo park koji se nalazi u blizini Kićine rodne kuće nazvati njegovim imenom. Plan nam je do Kićina rođendana, 28. ožujka, park preurediti, opremiti urbanom opremom i hortikulturom, te ga pretvoriti u mjesto susreta i okupljanja", izjavio je gradonačelnik Ivan Radić, te dodao da je Grad Osijek i pokrovitelj koncerta koji će se u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca održati 10. studenoga ove godine u Dvorani Gradski vrt.

Inače, samom imenovanju parka prethodi javno savjetovanje, koje je u tijeku. Naime, Grad Osijek od 26. rujna do 26. listopada 2023. provodi internetsko javno savjetovanje o Prijedlogu odluke o određivanju imena parku u naselju Osijek, Gradskoj četvrti "Gornji grad" u Park Krunoslava Kiće Slabinca.

Na opće odobravanje Osječana, rođeni Osječanin, jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača, gitarist, skladatelj i aranžer dobit će svoj park, u neposrednoj blizini svoje rodne kuće. Imenovanjem parka koji se nalazi između ulica Podvinje, Dubrovačke i Kranjčevićeve u Park Krunoslava Kiće Slabinca Osijek bi mu odao trajnu počast. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

HGK: OSNIVAČKA SJEDNICA STRUKOVNE GRUPE

Nautički turizam u unutrašnjosti

OSIJEK DOMAĆIN TURNIRA ŠAHISTA S INVALIDITETOM

Zagrepčani prvaci, Osječanima drugo mjesto

KREĆU 23. ANTUNOVAČKI DANI

Gastronomija, sajam, igre, smotre...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNAC JE VODENOG VALA

Drava poplavila lijevu obalu, na oprezu u vikend-naselju

2

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

3

NA POTEZU OD PRENJSKE DO KOZJAČKE

Vodovodni radovi u Kolodvorskoj ulici