Osijek
HEP UGOSTIO BIVŠE RADNIKE

Umirovljenici slave 25 godina udruge
Objavljeno 29. rujna, 2023.

Udruga umirovljenika HEP-a Slavonije i Baranje u petak je svečano obilježila 25 godina od osnivanja, a na tom su vrijednom jubileju umirovljenicima i njihovu predsjedniku Jovi Budimiru, okupljenima u prostorijama HEP-a na Zelenom polju, čestitali brojni gosti, među kojima su bili osječki gradonačelnik Ivan Radić, direktor Elektroslavonije Osijek Danijel Ilić, direktor HEP-Toplinarstva u Osijeku Ivica Mihaljević i drugi.Jovo Budimir istaknuo je kako udruga uspješno štiti umirovljene HEP-ovce i pomaže im, a direktoru Iliću drago je što su i ove godine ugostili svoje bivše djelatnike.

- Mi se uistinu brinemo o našim umirovljenicima, kao i HEP Grupa u cjelini, jer oni su stvorili, izgradili ovo što mi danas baštinimo, čime se koristimo, što unaprjeđujemo i moderniziramo. Hvala im na tome, bez njih HEP kakav je danas ne bi postojao - istaknuo je Ilić.

- Velika je to udruga, koja ima 500-tinjak članova, svima čestitam na jubileju, ali i na tome što su dali velik doprinos Osijeku u Domovinskom ratu te HEP-u i Osijeku i dandanas. Udruga je to koja provodi brojne aktivnosti, druženja, izlete, posjete HNK-u, a plemenito se brine o svojim članovima kada je to njima uistinu potrebno. I Grad Osijek ima velik paket mjera za svoje umirovljenike, stalni mjesečni dodatak, poticaje preko programa, ali i uskrsnice i božićnice. Izdvajamo oko pola milijuna eura, a nagodinu će taj iznos biti i veći - poručio je gradonačelnik Radić i pozvao sve umirovljenike da se uključe u društveni život svojih vršnjaka, koji Grad potiče i kroz dnevne boravke, edukacije, radionice, zdravstvene tribine...

Radić je istaknuo izvrsnu suradnju Grada s Elektroslavonijom i Toplinarstavom.

Viktor Klarić, koji je bio tehnički direktor, prisjetio se svojih 39 godina u HEP-u, ponosan na ljude koji su sami proizvodili što im je trebalo da se Elektroslavonija izgradi u svojim početcima, a ponosan je na sve koji su i u najtežim ratnim danima osiguravali ovom kraju struju čak i tijekom granatiranja.

D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike