Osijek
PROJEKT INKLUTOUR

Pronađi svoj put u ugostiteljstvu
Objavljeno 29. rujna, 2023.
Ciklus radionica pod nazivom "Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu!" završio je radionicom u osmom razredu Osnovne škole "Ivan Brnjik Slovak" u Jelisavcu. U sklopu projekta Inklutour održano je ukupno sedam radionica u osnovnim školama u gradu Osijeku i njegovoj okolici. Nositelj je projekta Pučko otvoreno učilište Osijek, u suradnji s Ugostiteljsko-turističkom školom Osijek, koji je ujedno i projektni partner.

U OŠ "Ivan Brnjik Slovak" osmaši su, zajedno sa svojom razrednicom i stručnim osobljem, imali priliku čuti sve o nastavku školovanja u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, te uz promotivna videa pogledati kakva su iskustva učenika spomenute srednje škole, a uz zabavni kviz znanja imali su priliku i naučiti neke nove i zanimljive informacije iz turizma i ugostiteljstva. Cilj radionica bio je predstaviti učenicima osnovnih škola u Osijeku i okolici sve benefite upisa i završetka srednjoškolskih turističkih i ugostiteljskih programa obrazovanja. Tom se prilikom učenicima predstavila i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek svojim programima obrazovanja, ali i suvremeno opremljenim praktikumima, koji učenicima omogućuju kompletno obrazovanje u teoriji i praksi kako bi nakon završetka srednje škole potpuno spremni i kvalificirani izišli na tržište rada ili nastavili svoje obrazovanje.

S obzirom na to da je cilj projekta dodatna edukacija i obrazovanje nezaposlenih osoba s invaliditetom za tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, naglasak ovih radionica stavljen je na daljnje obrazovanje učenika s teškoćama nakon završetka osnovne škole. Tako je Ugostiteljsko-turistička škola Osijek predstavila svoje redovite programe uz prilagođen nastavni sadržaj za učenike s teškoćama kako bi svako dijete dobilo priliku za sveobuhvatno srednjoškolsko obrazovanje i bilo spremno za tržište rada, a samim time dobilo veliku ulogu u zajednici.

Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se do studenoga 2023. Financiran je iz nepovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, na temelju Ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava u sklopu Poziva “Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.” iz Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. N. Ratkovčić
7

radionica u osnovnim školama u gradu Osijeku i njegovoj okolici

Možda ste propustili...

U SUBOTU JE PROSINAČKI SAJAM ANTIKVITETA

Unikatno sajmovanje za Dan grada

HRVATSKA LUTRIJA U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE

Umirovljenici zaigrali Bingo i Sretno kolo, dijelile se i nagrade

IVANA & MLADEN SIBER - SNAHA / SVEKAR / VINARI

Apotekarici iz Zagreba tajne vinarstva otkriva stomatolog iz Osijeka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PREREGULACIJA PROMETA U SREDIŠTU

Radovi do 16. prosinca, osigurani obilazni pravci

2

DAN OBRANE GRADA

Hrabri vitezovi Rosinjače
dali život za Osijek

3

ANTUNOVAC:

Počast poginulima