Mozaik
KIM VERSON OBJAVILA PRVI REMIKS

Emotivni “Butterfly” kao vesela pjesma za ples
Objavljeno 30. rujna, 2023.

Akustična pjesma emotivnog oslobađanja pretvorila se u razigrani ples sreće. I donijela prvo remiksirano čitanje autorskog rukopisa u karijeri Kim Verson. Filmičnoga zvuka, atmosfere modernog s elementima prošlog i u verzijama koje ističu posebno. Prepoznajte "Butterfly" i priču osobnog iskustva koju donosi sa sobom. Ponekad je potrebno izići iz komforne zone. Tek da otkrijemo radi li se još uvijek o zoni. I koliko je, zapravo, komforna. A "Butterfly (Denis Goldin Remix)" upravo je to: pomak kantautorice s gitarom prema plesnom trenutku pop-glazbe. Kim Verson odlučila se na taj korak i otvorila drugo poglavlje priče o radosti koja vas dotakne kada se najmanje nadate. I osjećaju da se toj radosti valja prepustiiti kad je već ovdje.

- Radost trenutka, o tome je riječ. Ponekad vas život odvede na mjesta na kojima se osjećate doma, dovede vam ljude koji se smiju, dijele s vama osjećaj trenutka i u mislima stvaraju šarenilo. Tada leptir odlučuje otvoriti se tom svijetu. Pa je li to prirodno? Rekla bih da jest. Valja iskoristiti ono danas za trenutke sreće - kaže Kim.

 

 "Butterfly" u verzijama Denisa Goldina naglašava ljepotu onoga što imamo i što prihvaćamo kao naše. S novim dobom godine donosi radost jesenskog šarenila i raširena krila leptira. Igra se našim mislima, pokreće nas na ples ma gdje bili. Zamahnut ćemo kosom i cupkati radosno: po kuhinji ili dnevnoj sobi, u društvu ili sami, pod tušem ili na kiši, u klubu ili na šetnici. Taj "Butterfly" u verzijama koje inspiriraju. A to je ono što nam valja osjetiti. Osjećaj da živimo život punim plućima i živimo ga sada. Ovoga trenutka, ove jeseni, ove godine. Pa, dakle, živimo li u godini sretnih trenutaka?

- Sreća je u očima promatrača, rekli su mudri, osobno nastojim godinu gledati očima leptira. A, naučili smo s akustičnom verzijom, leptiri donose sreću - kaže Kim.

I čaroliju radosnog plesa?

- Mislim da sam sve rekla. Idem sada plesati po sobi - vedro će kantautorica.

Kao diskografsko digitalno EP izdanje, "Butterfly (Denis Goldin Remix)" ističe kako nas od trenutaka kad uz "Butterfly" plešemo po sobi do klupskog provoda dijeli samo jedan korak. Prelazak iz radijski pripremljene do extended verzije Denisa Goldina. Za karaoke i govorne radijske programe spremna su dva instrumentala, a kao dodatnu čaroliju donosi a capella verziju remiksa. Verzije koja potpuno ističe posebnost glasa Kim Verson i širine njezina vokalnog izričaja.

"Butterfly (Denis Goldin Remix)" okupan je vizualom koji naglašava sanjiv izričaj plesnoga popa i prihvaćanje svijeta radosti. Likovno oblikovanje identiteta singla potpisuje NinaNinaCraft. Glazbu i tekst pjesme "Butterfly" potpisuje Kim Verson. Aranžman i produkcija djelo su Denisa Goldina, a originalne snimke nastale su u studiju Alana Dovića. Službeni spot "Butterfly" možete pronaći na kanalu YouTube diskografske kuće Dallas Records. T.K.

Tanja Kvorka
Ovo je pomak mlade kantautorice s gitarom prema plesnom trenutku pop-glazbe

Možda ste propustili...

AUTOR POZNATIH DISNEYEVIH SONGOVA

Umro skladatelj Richard Sherman

BRITANSKI KOMIČAR VRAĆA SE U LISINSKI

Jimmy Carr nastupa u Zagrebu 27. studenoga

IZDALI SINGL I KRENULI NA TURNEJU

Klapa Rišpet nastupa u Našicama i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČLANOVI DRUŠTVA HRVATSKIH KARIKATURISTA

Predstavili su svoje viđenje mnogih poznatih osoba te raznih aktualnih događaja

2

“STARI MLIN”: CEREMONIJA KINESKOG ČAJA

Pozadina priče je kretnja
umjetnosti k lijepome

3

PROSLAVILI 25. ROĐENDAN U ZAGREBU

Vatra ovog ljeta nastupa i po Slavoniji