Kultura
ZAVRŠAVA MJESEC ŽIDOVSKE KULTURE U OSIJEKU

Dvije sjajne predstave za kraj
Objavljeno 29. rujna, 2023.
Mjesec židovske kulture, čiji je bogat i raznovrstan program trajao cijeli rujan, polako se bliži završetku. Na samom kraju publici će ponuditi dvije sjajne predstave. Prva će biti predstava "Anna" u petak, 29. rujna, u Barutani, i to u dva termina, od 17 i 19.30. Predstavu nastalu prema motivima knjige "Dnevnik Anne Frank" režirao je Matej Safundžić, a glume Dora Pejić, Lucija Vukoje i Ivan Knežević. To je antiratna drama koja prikazuje život mlade djevojčice zarobljene u skloništu. Ovom predstavom ansambl je htio istražiti i prikazati drukčiju verziju Anne. Na način koji istražuje njezine unutarnje borbe i fokusira se na njezino odrastanje u skloništu i borbu protiv same sebe. A jedini razlog za takvo odrastanje je zbog toga što je bila "krive" vjere. Potresna priča koja je poznata svima, ali i dalje krije mnoge tajne i emocije. Pogledajte Annu u verziji kakva dosad nije viđena - monodrama koja to nije.

U subotu, 30. rujna u Staroj pekari od 9 do 11 sati bit će održana Živa knjižnica u Muzeju osobnih priča, razgovor s Damirom i Ivankom Lajoš, akterima izložbe Priče Židova. U 10 sati će u Židovskoj općini Osijek (Radićeva 13) biti održana Likovna radionica za djecu i roditelje, koju vodi Kristina Delalić- Vetengl, kustos pedagog.

Ove godine vrlo posjećen 3. Mjesec židovske kulture bit će svečano zatvoren u 19 sati, u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, predstavom “Tajbele i njen demon” po romanu Bashevisa Singera, u režiji Stefana Sablića. Uloge tumače: Milena Radulović, Dragan Petrović i Vukašin Jovanović.

T.Kvorka
Možda ste propustili...

ODJEL GRADSKOG MUZEJA POŽEGA

Prva godina Požeške kuće

INTERAKTIVNA PRIČAONICA ZA DJECU U KC-U

"Božićna priča" Charlesa Dickensa

“RITINA ŠKOLA” GOSTUJE U OSIJEKU, 11. PROSINCA

Prava kazališna poslastica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"PITA MOJA MAMA IMATE LI JEDNO JAJE"

Tisje Kljaković Braić predstavila prvu autorsku slikovnicu

2

U SURADNJI S ARHEOLOŠKIM MUZEJOM ZAGREB

Izložba “Pretpovijesno naselje Viškovci - Gradina” u Muzeju Đakovštine

3

“RITINA ŠKOLA” GOSTUJE U OSIJEKU, 11. PROSINCA

Prava kazališna poslastica