Sport
RAD ZA ISTOK HRVATSKE

Kad te Zoki pozove, ma nema šanse da mu kažeš “ne, hvala”
Objavljeno 29. rujna, 2023.
Dragan Knežević nedavno je postao i najbliži suradnik predsjedniku HSTS-a Zoranu Primorcu

Ovoga vikenda počinje nova sezona stolnoteniske Superlige. Odmah na startu slavonski je obračun, Požega dočekuje Vodovod Osijek. Fran Mihaljević i Mario Banek ostali su jake uzdanice osječkog kluba, a ima i jedna promjena, član prve momčadi postao je mladi Luka Lozušić. I to je trojac koji će pokušati ostvariti klupsku ambiciju ove sezone - mjesto u sredini tablice.- Liga je jača nego prošle sezone, ali naš je cilj zlatna sredina. Mislim kako imamo dobru momčad i da se nećemo dovesti u situaciju da budemo pri dnu poretka. Sredina, pa i nešto više, naša je želja - kaže trener osječkih "pingpongaša" Dragan Knežević.

Knez je trener u Vodovodu Osijek, ali ima on još stolnoteniskih funkcija. Član je Izvršnog odbora Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a odnedavno i dopredsjednik Saveza. Najbliži suradnik legendi hrvatskog stolnog tenisa i predsjedniku Saveza Zoranu Primorcu.

- Funkcija koliko hoćeš, ali novca niotkud - našalio se Knežević.

Da je Kneževiću u životu sve u lovi, onda bi valjda izabrao tenis, a ne stolni tenis, a i toliko je puta znao reći: "Koliko god ovaj moj sport bio težak i naporan, možda kod nas i nedovoljno cijenjen, da ponovno mogu birati, opet bih izabrao pingić."

Stol, reket i loptice izabrao je davno, a danas je osječka stolnoteniska institucija. Iako na leđima ima 56, do prije nekoliko godina aktivno je igrao, a dvorana u Gradskom vrtu njegov je drugi dom. Ponekad se čini i prvi, kad god ga zovemo, on je u dvorani.

Dopredsjednik Saveza postao je početkom rujna, poziv Zorana Primorca, koji mu je nekada bio suparnik i s kojim se za stolom gledao preko nišana, nije mogao odbiti.

- Pa tko će njega odbiti, svi znamo što je Zoki u hrvatskom stolnom tenisu. Zvao me, malo nagovarao i eto mene kao njegova prvog suradnika.

Nekada su Knežević i Primorac bili veliki suparnici, posebice u mlađim kategorijama. Igrali su puno puta međusobno, nadigravali se za stolom i izvan njega. Danas su suradnici, za stolom jedan do drugoga.

- Uh, znamo se predugo, on je malo mlađi, ali pratimo se odavno. U mlađim kategorijama često smo igrali jedan protiv drugog, bili smo zajedno i u reprezentaciji, na početku samostalnosti Hrvatske.

Kao dopredsjednika Saveza od Kneževića se u Slavoniji očekuje da pogura Osijek, ali i ostale gradove na istoku u dobivanju turnira, organizaciji kampova, seminara... Iako, Osijek se u tom segmentu ne može požaliti, jer je prošle sezone u Gradskom vrtu bilo svega, od turnira za najmlađe do dolaska reprezentacije Hrvatske.

- Cilj mi je da Osijek pokuša zadržati Europe Youth Series, jedan od turnira iz europske serije za mlade igrače. Osijek je ove godine bio domaćin prvom izdanju, pokazao se kao dobar organizator, pa želimo i sljedeće godine ugostiti taj turnir. Prepreka jedino mogu biti financije, jer da bsmoi to odradili kako treba, nešto i košta. No važno nam je da imamo podršku Grada Osijeka i Zajednice osječkog sporta - dodaje Knežević, koji za situaciju u STK-u Vodovod Osijek kaže "dobra je, ali uvijek može bolje".

- Imamo seniorski sastav u Superligi, djevojke igraju u 1. HL Istok, a ima i djece s kojom se dobro radi.

- Evo, i ovom prilikom pozivam djecu od šest do osam godina neka slobodno dođu u stolnotenisku dvoranu Gradski vrt i neka se upoznaju s našim sportom. Svi su dobrodošli - dodaje Knežević.

Ivana Liović
Gregićev memorijal u listopadu
Memorijal Matije Gregića u Osijeku postao je nazabilazna postaja za mnoge mlade stolnotenisače iz cijele Europe. Tako će biti i 14. i 15. listopada, kada će dvorana Gradski vrt ponovno biti domaćin Matijina memorijala, a STK Vodovod Osijek već sada ima zaprimljeno 500-tinjak prijava iz Rumunjske, Srbije, Slovenije, BiH, Slovačke, Mađarske... Nema sumnje, bit će to još jedan veliki stolnoteniski turnir u Osijeku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike