Regija
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Obilježen Dan policije
Objavljeno 28. rujna, 2023.

POŽEGA -  Polaganjem  vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu 123. brigade u Požegi, u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a i hrvatske branitelje koji su dali svoj život u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske, uoči blagdana sv. Mihaela zaštitnika hrvatske policije,  obilježen je Dan policije 29. rujna. Nakon toga je u crkvi sv. Lovre u Požegi policijski kapelan vlč. Željko Volarić služio svetu misu, a za poginule pripadnike
Program je nastavljen u prostorijama PU požeško-slavonske gdje se prisutnim uzvanicima obratio načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić koji je u svom govoru naglasio da je ovo prigoda da se sjetimo svih policijskih službenika, koji su svojim radom i žrtvom zadužili sve nas, ali i sve građane. Što  se tiče stanja sigurnosti na području PU požeško-slavonske u 2022. istaknuo je  da su  rezultati rada na visokoj razini te da će se svi djelatnici maksimalno  založiti kako bi sigurnost na području PU požeško-slavonske bila na što većoj razini i kako bi građani naše županije imali što veće povjerenje u rad policije.

Nakon govora načelnika prisutnima su se kratko obratili gradonačelnik grada Požege  dr. sc. Željko Glavić i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić. Načelnik PU požeško-slavonske je povodom Dana policije za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio  23 djelatnika. Također je istaknuto da je PU požeško-slavonska surađivala s ustanovama, udrugama i drugim institucijama tijekom godine od kojih  su se tri suradnje osobito istaknule. Za poseban doprinos u radu i suradnju zahvalnice su uručene Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Požege, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanica Požega i Glazbenoj školi Požega. (B.S.T.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera