Regija
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA DONJEG MIHOLJCA

Zaslužnim su građanima i
organizacijama i ove godine
dodijeljena gradska priznanja
Objavljeno 28. rujna, 2023.
DONJI MIHOLJACU povodu obilježavanja Dana grada Donjeg Miholjca i njegova nebeskog zaštitnika sv. Mihaela arkanđela održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj su, između ostalih, nazočili predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić te gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Šikloša, Gabor Riegel i Mojzes Tamás.Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović, koji je istaknuo važnost gradskih vijećnika u razvoju grada.

- Gradski vijećnici imaju važnu ulogu jer donose odluke koje utječu na provedbu infrastrukturnih projekata, odluke kojima se potiče razvoj poduzetništva i poljoprivrede te odluke za pružanje pomoći stanovnicima, od najmlađih do najstarijih - rekao je Trcović te čestitao građanima Dan grada i blagdan sv. Mihaela arkanđela.

Gradonačelnik Goran Aladić istaknuo je važnost i uspjeh projekata u proteklih godinu dana, kao što su ulaganja u javnu rasvjetu, nerazvrstane ceste i pješačke staze, društvene domove te gradsku knjižnicu. Zahvalio je Vladi RH na razumijevanju za potrebe, Osječko-baranjskoj županiji na zajedničkim projektima te građanima Donjeg Miholjca i prigradskih naselja na kvalitetnoj komunikaciji.

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković izrazila je zadovoljstvo postignućima te čestitala na strpljenju i upornosti gradskoj vlasti.

Predsjednicu Županijske skupštine Ivanu Bagarić impresionirali su realizirani i najavljeni projekti, posebno gospodarske investicije koje će otvoriti nova radna mjesta.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i gradska priznanja koja su zaslužnima uručili predsjednik Gradskog vijeća Dražen Trcović i gradonačelnik Goran Aladić.

Pečat Grada Donjeg Miholjca primili su Tihomir Dumančić, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Donji Miholjac i Udruga za zaštitu životinja Boby Donji Miholjac.

Zlatnu plaketu Grb Grada Donjeg Miholjca dobilo je trgovačko društvo AUVID d.o.o. Donji Miholjac, a javne su zahvalnice dodijeljene Tomislavu Brusaču, Valentini Fekete-Mitrović, Ivanu Petriševcu, Zdenku Veselovcu i RK-u Mladost.

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća uveličao je Učiteljski zbor Glazbene škole pri Osnovnoj školi ‘‘August Harambašić‘‘.

Uoči sjednice položene su svijeće i vijenac kod spomenika poginulima braniteljima Domovinskog rata u Parku Matice hrvatske. S. Fridl
Možda ste propustili...

MOŽEMO I MI III - "GOLUBICA" NA ATLETSKIM NATJECANJIMA

Uz dva zlata uzeli i pregršt drugih medalja

U KOLIJEVCI NOGOMETA 31. SVIBNJA PREMIJERA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Službeni uvod u EURO 2024. kreće iz Županje