Mozaik
VINKOVAČKA GLAZBENICA ŽIVA

Lucija predstavlja album u Tvornici
Objavljeno 29. rujna, 2023.

Vinkovačka glazbenica ŽIVA, poznatija kao Lucija Ivšić iz benda Punčke, predstavlja album prvijenac u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 29. rujna, a pridružit će joj se DJ-ica Ivna Ji i gosti iznenađenja.Nakon što se u vrijeme pandemije preselila u Melbourne, Lucija je počela novi projekt ŽIVA, kojim se odmiče od dosadašnjeg rada. Rasprodani koncerti u novom australskom domu sjajna su uvertira za jedini nastup u Hrvatskoj, a u Zagrebu će uživo izvesti hvaljeni istoimeni debi "ŽIVA". Prvijenac ima devet pjesama, od kojih je šest pisano dvojezično, napisala ih je, snimila i producirala Lucija, a na aranžmanima surađuje s Anjom Tkalec. Pjesme predstavljaju put od osjećajnih trenutaka do coldwavea i industrial EBM zvuka, a prenose slavonske korijene i tradicionalne načine pjevanja. Album je najavljen singlovima "Power", "Dualism" i "Bad Blood", koji su zavrijedili mjesto na međunarodnom radijskim postajama i streaming servisima. Recenzije nekih od najutjecajnijih australskih medija, The AU Review i TripleJ, hvale hipnotičke vokale te kompoziciju i produkciju.

Hrvatski mediji hvale prvijenac. Siniša Miklaužić naziva ga modernim, alternativnim, radiofoničnim i albumom nove generacije te kaže da je "transžanrovski eksperimentalni biser". Vedran Harča piše da je to "izuzetno hrabar i beskompromisan album koji u okvirima i naše i glazbenih scena susjednih država gotovo da nema srodnika". Dubravko Jagatić kaže da se "elektronika i slavonska narodna glazba prožimaju u jednom posve novom, jedinstvenom i nevjerojatno dobrom spoju dosad nespojivog. Izuzetno privlačno, više nego egzotično, intrigantno i uzbudljivo." Igor Jurilj hvali "svježinu mraka i agonije kanaliziranih u eksperimentalne zvučne obrasce".

Premijera prvijenca bit će prilika da Lucija pokaže novi smjer u glazbi i da joj se na pozornici pridruže gosti iznenađenja. Večer će zatvoriti DJ-ica i producentica Ivna Ji, koja istražuje eksperimentalne i melodične žanrove elektroničke glazbe, izdaje za Brokntoys i 20/20 Vision iz UK-a ili meksičku Aztlan Records. Ulaznice su dostupne na Entrio.hr i Eventim.hr te na svim prodajnim mjestima Entrija i Eventima. T.K.
Možda ste propustili...

NJEGOV NAJVEĆI KONCERT DOSAD

Osječanin z++ u Domu sportova

POTOPLJENA NA DUBINI OD 40 METARA

Kineska je Atlantida savršeno očuvana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

10. MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI FESTIVAL (STIFF)

Nagradu publike dobio Osječanin David Gašo za film "Niska trava"

2

SPEKTAKL U DOMU SPORTOVA

Osječanin z++ održao
svoj najveći solo koncert

3

STIŽE SLAVNI ŠKOTSKI BEND

Simple Minds u pulskoj Areni nastupa 3. srpnja