Crna kronika
NOVA PRIJEVARA

Slavonac ostao bez 13.000 €
Objavljeno 29. rujna, 2023.
Još jedan Slavonac nasjeo je na priču internetskih prevaranata i ostao bez poveće svote novca. Iako je platio 13.000 eura, nepoznata osoba tražila je da i dalje uplaćuje novac, pa je 62-godišnjak shvatio da nešto nije u redu i prijavio u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj računalnu prijevaru.

Naime, muškarac s novogradiškog područja tijekom je rujna u više navrata preko društvenih mreža kontaktirao s nepoznatom osobom koja mu se predstavila kao zaposlenik inozemne brokerske kuće. Neznanac je oštećenog uvjerio da će, ako uloži novac na određenoj trgovinskoj platformi, ostvariti znatnu dobit te će mu se s vremenom povećati novčana investicija. "Oštećeni 62-godišnjak povjerovao je neznancu i po njegovim uputama u nekoliko navrata uplatio iznos iznad 13.000 eura, ovlastivši navedenu nepoznatu osobu da za njega ulaže novčana sredstva u trgovinu naftom i kriptovalutama. Nepoznata je osoba također lažno uvjerila 62-godišnjaka da je njegova zarada porasla na iznos iznad 150.000 eura. Oštećeni je shvatio da je prevaren kada je pokušao podići novac, odnosno kada mu nije omogućena isplata novca. Prevarant je tražio da nastavi s daljnjim uplatama, nakon čega se oštećeni obratio policiji.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaženja počinitelja kaznenog djela te podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Policija upozorava građane da budu oprezni pri internetskom trgovanja. "Ne nasjedajte lako na brzu dobit i sigurnost investicije, te aspekt žurbe da je ponuda dostupna samo vama u kratkom vremenu, a prije uplate zatražite nepristrani financijski savjet", savjetuju iz PU brodsko-posavske. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike