Osijek
NATJECANJE POLICIJSKIH MOTOCIKLISTA

Dva Osječanina nepobjediva
Objavljeno 29. rujna, 2023.
Najbolja dvojica - I. Ljubas i S. Lijić - pobijedila su i u ekipnom natjecanju

Ivan Ljubas iz Policijske uprave osječko-baranjske pobjednik je ovogodišnjeg Memorijala "Šime Buzov", koji se održao na pulskoj Karolini. Ovo je godine memorijal održan 13. put, što nam je potvrdio Frano Čović, voditelj policijske vožnje Policijske akademije Ravnateljstva policije. "Kolega Buzov, iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, poginuo je prije 11 godina na dolasku na ovo natjecanje. Prije toga bio je dvije godine uzastopno prvak Hrvatske u spretnoj vožnji", kazao je Čović.Na Memorijalu, potvrdio je Čović, sudjeluje po dvoje predstavnika iz 20 policijskih uprava diljem Hrvatske i dva iz Mobilne jedinice prometne policije, koji se natječu u pojedinačnoj i ekipnoj vožnji. "Vježbe su dosta zahtjevne, a to su uobičajene vježbe koje kolege imaju početkom sezone, tako da im ništa od ovoga nije novo ni strano - njima je ovo svakodnevno", rekao je Čović.

Prometni motociklist Policijske uprave istarske Tomislav Soldo bio je zadovoljan vožnjom na poligonu. "Neka sitna pogreška je bila, ali odlično vrijeme", rekao je Soldo, dodavši da se nije pripremao za Memorijal. "U poligonu je važna širina motora, ne smije se srušiti ni jedna loptica, mora se prolaziti kroz čunjeve i odraditi nekoliko zadataka poput stavljanja vozila u ler u pokretu i lijevom rukom maknuti čunj ili kariku dignuti ili staviti nogom", pojasnio je Soldo. Potvrdio je da je Memorijal dobar trening za njegove svakodnevne zadaće, jer natjecatelji dobiju pravi osjećaj motora i potrebno je puno vježbe.

Aniti Prgomet Buić, policijskoj motociklistici u Prometnoj policiji Pula ovogodišnji je Memorijal drugi zaredom. Prošle je godine osvojila deseto mjesto u ukupnom poretku, a ove je godine njoj i kolegici Dorotei Heinrich iz PU zagrebačke, Postaje prometne policije Lučko dodijeljena prigodna nagrada za sudjelovanje u revijalnom dijelu natjecanja. "Svake je godine sve više žena u policiji, nije to kao nekada, da žene ne žele doći u policiju, ali i dalje smo u manjini. Ipak, sve ide nekako nabolje, jer nas muški kolege više prihvaćaju, nema više predrasuda, svi radimo sve i nema više muško-ženskih podjela", rekla je Prgomet Buić, istaknuvši da bi uvijek izabrala to zanimanje.

Uz prvo mjesto Ivana Ljubasa, drugo je mjesto u pojedinačnom natjecanju pripalo njegovu osječkom kolegi Slavku Lijiću, a treće je osvojio Tomislav Soldo iz PU istarske. U ekipnom su natjecanju najbolje rezultate ostvarili Ivan Ljubas i Slavko Lijić iz PU osječko-baranjske. Na drugom su mjestu Tomislav Soldo i Zvonimir Mijačević iz PU istarske, a Neven Celinger i Branimir Leko iz PU međimurske završili su ekipno najtjecanje na trećem mjestu. Osječani su, nije preuzetno reći, nepobjedivi s obzirom na identične lanjske rezultate, a i pobjede nekih prethodnih godina.H. Mostarkić Gobbo
Možda ste propustili...

NA DRUGOM PFK-U 17 TISUĆA POSJETITELJA

Veseli veliki broj djece i mladih

SUTRA JE BLAGDAN SVETOG ANTUNA PADOVANSKOG

Tvrđa sprema za tisuće vjernika

JUBILEJ PLANINARSKOG DOMA JANKOVAC

Udomljuje planinare i izletnike 90 godina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana