Osijek
OŠ I. FILIPOVIĆA DOMAĆIN ERASMUS+ PROJEKTA

Gostima približili slavonske običaje
Objavljeno 28. rujna, 2023.
Učenici i učitelji Osnovne škole Ivana Filipovića sudjeluju u svom drugom ERASMUS+ projektu. U prvom projektu tema su im bili geoparkovi, a sada istražuju kulturno nasljeđe.

Cijeli su prošli tjedan bili domaćini druge mobilnosti u projektu "Digital Trace of Cultural Heritage" učenicima i učiteljima iz tri škole iz Litve, Rumunjske i Turske kako bi im približili našu povijest, tradiciju i običaje.

U pet radnih dana imali su različite aktivnosti, od radionice u školi kao što su pečenje kolača, učenje tradicionalnih dječjih igara, upoznavanje s bajkama Ivane Brlić-Mažuranić, zatim šetnju i razgledanje našeg grada, radionicu u Muzeju Slavonije te su dva dana proveli na izletima, prvo u Posavinu i Đakovo, gdje su upoznati s folklornim običajima, Ergelom te katedralom. Drugi je izlet bio u Baranju, gdje su prošetali Ulicom zaboravljenog vremena i zajedničkim snagama skuhali ajvar te posjetili Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš.

Za pohvalu je kako su se u realizaciju ovog projekta uključili i Ekonomski fakultet, koji je ustupio Aulu glagoljice u kojoj su učitelji i učenici OŠ Ivana Filipovića za goste pripremili svečanost na kojoj su vidjeli folklorne običaje, pjesmu, ples i igre Slavonije, te GPP, koji je, pak, za sudionike projekta osigurao besplatan javni prijevoz.

Naposljetku, učenici Filipovićke, njih 12, koliko ih sudjeluje u ovom projektu, u svojim su obiteljima bili domaćini gostujućim učenicima. Sve u svemu bila je to dimenzija više cijelog projekta.

“Nadamo se da su se naši gosti kući vratili s lijepim uspomenama, puni dojmova, s novim iskustvima i saznanjima koje će podijeliti s obitelji i prijateljima”, poručuju iz Tim ERASMUS+ projekta OŠ Ivana Filipovića. D. Kuštro
Možda ste propustili...

NAKON ZATVARANJA RASKRIŽJA KOD GISKO-A

Vozači, pratite prometne znakove

SURADNJA CRVENOG KRIŽA I POLICIJE

Borba protiv ovisnosti

DOZNAJEMO: STIŽE NOVA RASVJETA ZA PJEŠAČKI MOST

Pola mosta i dalje je u mraku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEČANO OTVOREN OHBP KBC-A OSIJEK

Plenković: Nakon OHBP-a
gradit ćemo moderni KBC

2

OD ZAGREBAČKE DO STEPINČEVE

Vukovarska zatvorena za sav promet deset dana

3

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Radić: Uspješan grad
drži perspektivu širokom