Osijek
PRVI RADNI DAN OHBP-A U NOVOJ ZGRADI

Objedinjeni hitni bolnički prijam izgleda svemirski
Objavljeno 27. rujna, 2023.
U funkciji je zasad prizemlje, gdje se primaju i zbrinjavaju hitni pacijenti

Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP) Kliničkog bolničkog centra (KBC) Osijek od srijede djeluje u novoj zgradi u Huttlerovoj ulici. Riječ je o suvremeno opremljenom bolničkom objektu u kojem se zbrinjavaju hitni pacijenti. Raditi su počeli jučer u 7 sati, a već tada su počeli stizati i prvi pacijenti.Brojne je predstavnike osječkih medija kroz zgradu provela v. d. pročelnika OHBP-a, doc. dr. sc. Vedrana Makarović, dr. med. Zgrada još nije u cijelosti završena, u funkciji je prizemlje, gdje se primaju, obrađuju i zbrinjavaju hitni pacijenti. U tom vrhunski opremljenom prostoru, površine 9600 četvornih metara, na jednom će mjestu biti dnevna bolnica, obavljat će se manji kirurški zahvati, a bit će i dovoljno ambulanti za sve preglede.


Potvrđuje nam to mladi liječnik, dr. med. Hrvoje Roguljić, koji je jučer obavio nadzor u internističkoj ambulanti.

- Ovo nam je prvi radni dan u OHBP-u. Zgrada je napravljena po svim pravilima urgentne medicine, što će našim pacijentima omogućiti efikasnu dijagnostičku obradu i liječenje njihovih hitnih stanja. Nadam se da će i nama djelatnicima ovako suvremeno uređeni prostori omogućiti ugodniji rad - rekao je dr. Roguljić. Zadovoljno je i medicinsko osoblje. Potvrđuju nam to Marija Vujnovac i Damir Matijević, medicinska sestra i medicinski tehničar. Matijević radi kao gipser i do podneva je već imao desetak intervencija.


Zadovoljstvo nisu krili ni pacijenti. Vesna Hes kaže: "Malo sam zbunjena novim prostorom, trebat će vremena da se mi pacijenti snađemo, ali je veoma lijepo uređeno i dobro je da i mi u Osijeku imamo takav nov i funkcionalno uređen prostor". I ostali pacijenti zadovoljni su modernim i lijepo uređenim prostorom te se nadaju da će sada mnogo brže rješavati svoje zdravstvene probleme. Hitni sada izgleda svemirski, slikovito je OHBP opisao jedan pacijent.

Gradnja zgrade sufinancirana je iz projekata Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti i Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama, sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Radovi su počeli u srpnju 2021. godine, zgrada je gotova, no valja je do kraja opremiti, a rok za završetak svih radova na uređenju i opremanju je 31. prosinca ove godine.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

PRVO NOGOMET PA KONCERT TIHE ORLIĆA

Gledanje utakmice u kampusu

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol

JUBILEJ PLANINARSKOG DOMA JANKOVAC

Udomljuje planinare i izletnike 90 godina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA U STAROJ PEKARI

Šuma kako ju vide - šumari

2

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol

3

JUBILEJ PLANINARSKOG DOMA JANKOVAC

Udomljuje planinare i izletnike 90 godina