Osijek
PROMETNA NESREĆA NA RASKRIŽJU U RETFALI

Podsjećamo, Psunjska je od 4. rujna - dvosmjerna!
Objavljeno 28. rujna, 2023.
U utorak oko 18 sati dogodila se prometna nesreća na križanju Psunjske i Dalmatinske ulice u Retfali. Prema prvim neslužbenim informacijama, sudar se dogodio zbog oduzimanja prednosti prolaska. Naime, na tom križanju prednost ima Psunjska, no već se više puta dogodilo da vozači "izlete" iz Dalmatinske. Što se točno u utorak dogodilo, utvrdit će policija očevidom. Za sada nema informacija o ozlijeđenima.

Podsjetimo, od 4. rujna Psunjska je dvosmjerna jer se obavlja rekonstrukcija i gradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Kapelskoj, Sljemenskoj i Kolodvorskoj ulici. Očekuje se da će dvosmjerna biti do 1. travnja sljedeće godine. U fazama će se zatvarati dionice Sljemenske i Kolodvorske ulice u obuhvatu projekta (Sljemenska od raskrižja s Kolodvorskom do raskrižja s Kanižlićevom te Kolodvorska od južnog kraja do raskrižja s Kapelskom ulicom).

Dvosmjernost Psunjske, gdje se, dok je bila jednosmjerna, cijelom duljinom od Mosorske do raskrižja s Prenjskom na lijevoj strani moglo parkirati, već je zakomplicirala život stanarima, koji sada parkiraju kako god znaju, pred kućama ili u obližnjim ulicama. To komplicira i promet, primjerice u Jankovačkoj, gdje je problem skrenuti iz Psunjske jer su ondje parkirana vozila, pa je preglednost jako slaba. Ne pomaže ni to što pješaci Jankovačkom hodaju po cesti, jer do nogostupa ne mogu ni doći. S. Lacić
Možda ste propustili...

PRVO NOGOMET PA KONCERT TIHE ORLIĆA

Gledanje utakmice u kampusu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana