Osijek
ČEPINSKI SUNCOKRETI OVOGA VIKENDA

Čuvari tradicijske kulture i običaja
Objavljeno 26. rujna, 2023.
Na školskom će se igralištu OŠ "Vladimir Nazor" Čepin, u Kalničkoj 17, održati 22. Čepinski suncokreti, pa već uvelike traju pripreme za tu najveću čepinsku priredbu. Prema riječima općinskog načelnika Dražena Tonkovca i Antuna Blaževića, predsjednika KUD-a "Ivan Kapistran Adamović" Čepin, pozvani su izlagači koji se žele promovirati svojim uslugama i proizvodima da se prijave.

- Općina Čepin i Kulturno-umjetničko društvo "Ivan Kapistran Adamović" Čepin organiziraju 22. Čepinske suncokrete, koji će se održati 29. rujna (petak) i 30. rujna (subota). Tom će prigodom priredba biti dodatno obogaćena gastroponudom. U sklopu Suncokreta za petak je organizirano kuhanje fiša i besplatna podjela posjetiteljima, a za subotu je organizirano kuhanje čobanca, koji će također svi moći besplatno kušati. Kuharskim ekipama Općina Čepin osigurava ribu i meso, drva za loženje, a natjecatelji donose svoj kotlić i sve začine i dodatke. Pozivam goste da nam se pridruže u Čepinu - poručuje Tonkovac.

Na Čepinskim suncokretima predstavit će se izlagači obrti, OPG-ovi, zadruge, ustanove, udruge, domaće radinosti i drugi na za to postavljenim štandovima 29. rujna od 17 do 21 sat i 30. rujna od 18 do 21 sat.

- Bit će ića, pića i odlične zabave, kulture, običaja, kao i uvijek, bit ćemo dobri domaćini. Čepinski suncokreti održavaju se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, a pod medijskim pokroviteljstvom Glasa Slavonije. U petak u 16.30 počinje program vrtića i škola, u 18 sati su Mali čepinski suncokreti, u 20 sati veliki je koncert KUD-a "I. K. Adamović", a u 21 sat nastupaju LEGE, uz podjelu fiša. Usporedno se prvog dana od 17 do 23 sata održava Turnir u boćanju BK Čepin. U subotu u 18 sati je Smotra folklora, u 21 sat nastupit će Giuliano i diktatori, uz podjelu čobanca svim posjetiteljima - najavljuje Antun Blažević pozivajući sve ljubitelje tradicijske kulture na dvodnevni boravak u Čepinu. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBORKA & GREGOR PAVOŠEVIĆ - MAMA / SIN / HEROJI SVAKODNEVICE

Gregor se trudi svaki dan, od njega se može puno naučiti

2

IVANA & MLADEN SIBER - SNAHA / SVEKAR / VINARI

Apotekarici iz Zagreba tajne vinarstva otkriva stomatolog iz Osijeka

3

OBILJEŽAVAMO DAN GRADA

Besplatan je prijevoz, slobodno u kazališta, galerije i na bazene