Novosti
NASILJE BIVŠEG RUKOMETNOG REPREZENTATIVCA HRVATSKE

Buntićeva supruga: On je mene odlučio ubiti, da nisam pobjegla, bila bih mrtva
Objavljeno 25. rujna, 2023.

Tužiteljstvo Županije zapadnohercegovačke žalilo se na odluku Općinskog suda u Ljubuškom i zatražilo određivanje pritvora bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću (41), koji je pretukao suprugu, o čemu je ona javno svjedočila i dostavila audiozapis zlostavljanja. Naime, taj mu je sud poslije ispitivanja odredio mjere zabrane prilaska ženi, ali ga - i pustio."Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret", priopćili su iz Tužiteljstva.

Klara Buntić otkrila je javnosti kako ju je suprug Denis Buntić teško pretukao u subotu nakon što je nasilje u obitelji prijavila policiji, a sud ga svejedno odlučio pustiti na slobodu. Portal Bljesak.info napisao je da im se ona obratila, razočarana odlukom Općinskog suda u Ljubuškom. "Da je bilo koji sud bio, Livno, Mostar, Široki Brijeg…, to bi bilo osuđeno. To su četiri zolje, to su automati, bombe, kalašnjikovi. To je arsenal oružja u kući. Da je imao vremena doći do njega, on bi mene ubio. On je mene odlučio ubiti. Okrenuo se samo na sekundu, što sam ja iskoristila za bijeg kroz balkonska vrata. Da nisam pobjegla, bila bih mrtva na licu mjesta", kaže. Razočarana je time što je slučaj dodijeljen Općinskom sudu u Ljubuškom. "Zašto nisu pročitali činjenice da mu majka radi na sudu", kaže Klara, a mediji pišu i da mu je tužitelj kum, a tužiteljeva majka odvjetnica. Buntićeva odvjetnica je rekla da nije bilo razloga za zadržavanje u pritvoru.

Klara Buntić izjavila je i kako strahuje za život, pa se skriva na sigurnom. "Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola", rekla je. U ponedjeljak je medijima dostavila i stravični audiozapis nasilja u kojemu se čuje muškarac kako govori da će ubiti ženu, dok ona preklinje da to ne čini. Čuju se i udarci i jauci. Osvrnula se i na navode pojedinih portala o nasilju te potvrdila kako je pet godina trpjela obiteljsko nasilje. "On ima 160 kilograma, a ja 50. Nemoguće je da se čovjek obrani, da stane i postavi se. Kada u njemu proradi zlo nakon alkohola i droge, to je neprepoznatljiv čovjek", rekla je za Bljesak.info. Buntić je bivši član hrvatske rukometne reprezentacije, s kojom je osvojio je dva svjetska srebra i olimpijsku broncu.

Inicijativa građanki i građana Mostara izrazila je zabrinutost zbog tog slučaja obiteljskoga nasilja. Tvrde da se Buntićevim puštanjem na slobodu pokazuje da su nasilnici zaštićeni. "Pitamo se jesmo li naučili što iz slučaja Nizame Hećimović iz Gradačca", napisali su na Facebooku, pozivajući sud u Ljubuškom da revidira "svoju sramotnu odluku". H/I.B.
LJUBOMORA MOŽDA MOTIV I UBOJSTVA?
Policija u BiH provela je i očevid nakon ubojstva žene (33) i samoubojstva muškarca (45) počinitelja u Zavidovićima, u središnjoj Bosni. Dva beživotna tijela pronašli su u tamošnjoj pekari. Nema potvrde da su bili u srodstvu, a lokalni mediji nagađaju da je riječ o novom zločinu iz ljubomore. “Motivi tog zločina još se istražuju”, kazao je glasnogovornik policije Zeničko-dobojske županije Elvedin Fišek.

Možda ste propustili...

POTPISIVANJE POVELJE O SURADNJI

“Naša Hrvatska”: Ušli i Demokrati

AKCIJSKI PLAN ZA BORBU PROTIV VELIKOG PROBLEMA

Debljina - bolest koja prijeti svakom trećem građaninu

OGORČENOST SAMOHVALOM REFORMOM

HUBOL kritizira ministra Beroša

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana