Osijek
GRADONAČELNIK OBIŠAO NOVOOBNOVLJENU SAVSKU CESTU

Radić: Kreću novi projekti u Tenji
Objavljeno 26. rujna, 2023.
S prošle godine obnovljenim asfaltnim slojem Orljavske upravo se spojio novi asfalt Savske ulice na tom tenjskom raskrižju, kamo je u ponedjeljak stigao gradonačelnik Ivan Radić s gradskim vijećnikom iz Tenje Josipom Mihaljevićem, direktorom Unikoma Igorom Pandžićem, Marijem Mišetićem, voditeljom Radne jedinice Prometnice (Unikom), koja je izvela radove, pročelnikom Ureda gradonačelnika Karlom Šatvarom i zadovoljnim mještanima.

- Vidljivo je po radovima koje smo obavili u Tenji da smo u odnosu prema 2021. godini podignuli sredstva za 35 posto. U rekonstrukciju Savske uložili smo 110.000 eura. U druge smo ulice do sada uložili 700-tinjak tisuća eura, od kapitalnih ulaganja spomenuo bih zgradu sa 68 stanova (tri milijuna eura). Izvođač radova na gradilištu je dječjeg vrtića, vrijednog 1,8 milijuna eura, kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti odnosno kroz ITU mehanizam planiramo brojne projekte, od kojih bih izdvojio biciklističke staze do središta i projekt Sportsko-rekreacijski kompleks Adica. Planiramo i cestu u Ulici Tina Ujevića, za što smo već ove godine u proračunu osigurali 422.000 eura. Također dajemo potporu kulturnom događaju Slavonijo, u jesen si zlatna... - najavio je gradonačelnik.

- Na dionici od 550 metara, od Orljavske do Antunovačke ulice, izveli smo radove na cesti širine šest metara, promijenili 18 revizijskih okana koja su bila u lošem stanju i uklopili ih u cestu. Radovi su potrajali neka dva tjedna - izjavio je Pandžić.

Mihaljević je zahvalio što se posljednjih nekoliko tjedana viđaju o sličnim prigodama u Tenji. "Zato što gradonačelnik sa suradnicima obilazi realizirane projekte koje smo čekali dugo godina", kazao je zadovoljan podizanjem sigurnosti u jednoj od najdužih tenjskih ulica.

Zadovoljni je stanovnik Josip Valentić predložio da se postave uspornici u toj ulici "jer njome neki voze 100 na sat". D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana