Regija
ADRIJANO IDEK NAJUSPJEŠNIJI RIBIČ ŽUPANIJE

Udruga Klen deseti je put zaredom županijski prvak
Objavljeno 23. rujna, 2023.
Idek: U dobrim rukama i lošim priborom postigne se vrhunski rezultat
SLATINANa slatinskom starom Bajeru održano je posljednje kolo Županijske lige Virovitičko-podravske županije u lovu ribe udicom na plovak, kome je domaćin bila Športsko-ribolovna udruga Šaran iz Bakića. Prema riječima ribiča, bila je nešto niža razina vode od uobičajene pa su očekivani i slabiji ulovi, ali na kraju su ipak ostvareni dobri rezultati. Tako je najveći pojedinačni ulov ostvario Tihomir Ištvanović iz druge ekipe slatinskoga Klena - 8870 grama ribe, pobjednik kola ekipa je Drava Terezino Polje, ekipa Klena 1 bila je druga, a ekipa Mrene iz Gornjeg Miholjca treća. No u ukupnom poretku i prije toga, posljednjeg kola ekipa slatinskog Klena 1 već je osigurala naslov prvaka lige, a vodila se velika borba za drugo i treće mjesto.U konačnom ekipnom poretku lige za 2023. godinu, u konkurenciji 12 ekipa, novi naslov prvaka Virovitičko-podravske županije uvjerljivo je osvojila ekipa Klen Slatina 1, u sastavu Željko Vilk, Robert Keller i Adrijano Idek. Klenu je to već 12. naslov prvaka Županijske lige i deseti uzastopni (!) u 15 godina postojanja lige. Drugo mjesto u ukupnom poretku osvojila je ekipa Drava Terezino Polje, dok je ekipa Klen Slatina 2 u sastavu Leon Ištvanović, Tihomir Ištvanović i Jovica Beneš osvojila 3. mjesto. Od ekipa sa slatinskog područja u Županijskoj ligi nastupile su još Mrena Gornji Miholjac, koja je završila na 4. mjestu, te Šaran Bakić na 11. mjestu.

U konačnom pojedinačnom poretku lige za 2023. godinu u konkurenciji 49 sportskih ribiča novi naslov najuspješnijeg natjecatelja ponovno je odnio Adrijano Idek (Klen Slatina 1). Drugo mjesto zauzeo je Tihomir Ištvanović (Klen Slatina 2), a treće Robert Keller (Klen Slatina 1).

– U posljednjih osam godina meni je ovo ukupno četvrti naslov prvaka Županijske lige, i to mi je priznanje dobrog, kontinuiranog rada. Osvojeni naslov najuspješnijeg ribiča Virovitičko-podravske županije, činjenica da su sva tri prva mjesta pojedinačno osvojili članovi ŠRU-a Klen Slatina, ali i deseti uzastopni naslov prvaka Županijske lige za ŠRU Klen Slatina znači određeno priznanje za dugi, kontinuirani rad, da je taj rad ispravan i da smo na pravom putu. To pokazuje da pratimo novosti, da proučavamo taktiku i tehnike ribolova, hranu za ribe i sve što je potrebno za ribolov - rekao nam je Adrijano Idek.

Ribiči Klena treninge odrađuju neposredno prije natjecanja.

– U nedjelju, 24. rujna, imamo natjecanje 2. hrvatske lige na rijeci Savi kod Nove Gradiške, zato idemo u subotu vidjeti kakva je situacija, što se lovi, koja vrsta ribe, koja je dubina i koji pribor treba koristiti, kako bismo u nedjelju bili spremni. To nije pravilo, ali poznavanje svega toga također je jedan od preduvjeta ostvarenja dobrog rezultata. – ispričao nam je Adrijano Idek.

Petar Žarković
Pribor, poznavanje ribe, tehnike i hrane
Adrijano Idek podsjeća da je oprema za ribolov izrazito skupa, a članovi slatinskoga Klena doista ulažu u taj sport.

– Vrhunski pribor nije glavni uvjet, ali je je jedan od preduvjeta za postizanje dobrih ulova. Uvijek treba imati na umu da u dobrim rukama i loš pribor može postići vrhunski rezultat. To znači da se dobri rezultati na nekim vodama mogu postići običnim kratkim štapovima, dok na nekim drugim, specifičnim vodama, ribič mora imati posebnu tehniku i odgovarajući, lagani pribor. Mi imamo potrebne pribore, svatko ulaže svoj novac u pribor, a udruga nas prati hranom za ribe pomoću Zajednice sportskih udruga Slatine. Bitno je i poznavanje hrane, odnosno za koju ribu u određeno vrijeme koristiti koju hranu ili kombinaciju hrane. Uz odgovarajući vrhunski pribor, poznavanje ribe i tehnike ribolova te poznavanje hrane glavni su preduvjeti dobrog ulova. To je ono što nas odvaja od drugih ribiča i udruga, i zato pobjeđujemo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

2

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše

3

PRVI FESTIVAL KULENA

Najbolji kulen imao je Stanko Josipović