Regija
VELIKE PROSLAVE U GRADIŠTU NEĆE BITI

Dan općine obilježit će samo simbolično
Objavljeno 23. rujna, 2023.
GRADIŠTENa svetkovinu svog nebeskog zaštitnika sv. Franje Asiškog, 4. listopada, Gradište slavi i Dan općine, a ove će godine, doznajemo od načelnika Srećka Papca, obilježavanje biti samo simbolično. Lokalni će ribiči kihati fiš, a bit će priređena i promocija monografije o 100 godina osnutka KUD-a Seljačka Sloga Gradište. "Nikakve velike manifestacije neće biti, to je, kao prvo, veliki trošak, a smatram da u ovim vremenima to baš i nije pametno raditi. Imamo puno važnije i veće potrebe gdje ćemo novac pametnije utrošiti", ustvrdio je. Iako je uobičajena praksa da gradovi i općine u povodu proslave njihova dana organiziraju bogate programe i dovode poznata imena hrvatske glazbene scene, u Gradištu neće biti organiziran nikakav koncert. "To je za mene neracionalno, osobito u sredinama koje u ovim vremenima ne stoje dobro. Mislim da u vremenu oluja, svinjske kuge, loše poljoprivredne proizvodnje, cijena i inflacije treba biti racionalan i realan", zaključuje Papac. Podsjeća da je Gradište teško stradalo u olujnom nevremenu krajem srpnja, kada su nastale velike materijalne štete. Za saniranje posljedica, čišćenje javnih površina i dovođenje u prvobitno stanje Općina je izdvojila 120.000 eura. Priznaje da je, kada je u prvih deset minuta nakon oluje prošao selom, mislio da će trebati i višestruko više, ali srećom nije, iako, dodaje, konačna crta još nije podvučena.

Zanimljivo je napomenuti i to da je Gradište među rijetkim općinama, ako ne i jedina općina u Hrvatskoj koja u povodu proslave Dana općine ne saziva svečane sjednice Općinskog vijeća s brojnim gostima i uzvanicima.

A Srećko Papac (62) jedan je od najdugovječnijih lokalnih čelnika u Hrvatskoj i već je osmi mandat na čelu Gradišta. U politiku je ušao posve slučajno, 1993. uskočio je da popuni "rupu" na izbornoj listi novoosnovane općine. I od tada već 30 godina uspješno obnaša dužnost načelnika. A hoće li biti u utrci i za 9. mandat – ostaje vidjeti! Sve su opcije otvorene jer ne postoje ograničenja ni brojem godina ni mandata, a povjerenje birača neupitno je. M.L.O.
Možda ste propustili...

U OPĆINI NIJEMCI (OPET) ŠTETE

Zbog nepogoda poljoprivrednici su na koljenima

UZ DAN GRADA NAŠICA

Održan koncert

TRODNEVNOM MANIFESTACIJOM „NEMA SELA NAD BABINE GREDE“

Babogredci se iznova potvrdili kao istinski čuvari tradicije i običaja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”