Sport
JUNIORI ODRADILI EKIPNE NASTUPE U TRAPU

Karakaš gađao bolje nego pojedinačno, Gudelja mučilo rame
Objavljeno 21. rujna, 2023.

Kompletirali su svoje obveze juniorke i juniori u disciplini trap na Europskom prvenstvu u Osijeku, koje ulazi u svoju završnicu. Nakon što su na Pampasu odradili pojedinačne nastupe, potom one u mixu, na red je došao i ekipni dio, u kojem su se okušali i hrvatski juniori. Nažalost, naš tercet nije se proslavio, bilo je i objektivnih razloga, te su na kraju zauzeli deset mjesto od 11 ekipa koje su nastupile u kvalifikacijama. Tri serije najbolje je odradio Janoš Karakaš, koji je od maksimalnih 75 meta naciljao 71 (23, 25, 23). Šteta što takvu koncentraciju nije imao u pojedinačnom nastupu, jer član GSD-a Osijek 1784 sigurno ima potencijala boriti se za mjesto među najboljim mladim traperima Starog kontinenta. Za dobar plasman ekipe treba ipak više od jednog dobrog rezultata, a preostali dvojac nije bio na potrebnoj razini da bi se izborila utakmica za neku od medalja. Za brončanu trebalo je imati ukupno bar 206 pogodaka, a za finale i šest "glinenih golubova" više. Hrvatska je završila svoj nastup sa 192 pogođene mete. Drugi član GSD-a Osijek 1784, Toni Gudelj, koji je bio naš najbolji predstavnik pojedinačno (112), imao je sada najslabiji učinak, samo 58 pogodaka (20, 19, 19), a Mateo Zrinski EP je okončao sa 63 pogotka (22, 21, 20).- Svi vjerujemo da naš tercet vrijedi više od desetog mjesta, ali s obzirom na to da će oni u juniorskoj konkurenciji nastupati još tri sezone, ovo je svakako za njih još jedno pozitivno iskustvo. Karakaš je najbolje odradio 75 hitaca ekipnog dijela, pokazao je da vrijedi više negoli je to iskazao u prvom nastupu tijekom pojedinačnih kvalifikacija. Nažalost, Gudelj je ove tri serije odradio ozlijeđen, rame ga je itekako mučilo, stoga nije mogao biti na razini prethodnog nastupa. Na kraju, dečki su pokazali da mogu bolje - kaže Goran Blažević, trener GSD-a Osijek 1784 i juniorske izabrane vrste (uz Sašu Sedmaka).

Kvalifikacije su najbolje odradili juniori Italije (214, Dambrosi, Iezzi, Curti), ispred Španjolske (212, Lopez Diaz, Fernandez de Vicente, Lecanda Alcibar). U međusobnom okršaju za europski naslov (u svakoj seriji član ekipe ima pet hitaca, tko je bolji u 15, dobiva dva poena, a pobjednik je tko prvi osvoji šest), koji nije poremetio ni pljusak, slavili su Talijani sa 6:2. Turska (206, Guvercin, Akkaya, Ozmen) u susretu za broncu dobila je Slovake (207, Benkovski, Hruška, Mohyla) sa 7:1.

Kod djevojaka u finalu je Italija (Maccioni, Lenticchia, Littame) opravdala najbolji kvalifikacijski učinak (203), s čistih i brzih 6:0 svladana je Češka (200, Hrdličkova, Matejkova, Zaviškova). Treća je Velika Britanija (193, Purser, Southall, Hart), koja je sa 7:3 bila preciznija od Turske (185, Aydemir, Kaya, Uzun). N. Benčina
ŠEĆER NA KRAJU
Najbolje nas tek čeka na Europskom prvenstvu u gradu na Dravi. Posljednja četiri natejcateljska dana na programu je trap u seniorskoj konkurenciji. Naravno, naša očekivanja su u tom slučaju najveća, jer hrvatsku reprezenatciju čine aktualni svjetski prvak, zlatni olimpijac i europski prvak iz 2012. Giovanni Cernogoraz, te Josip Glasnović (zlatni olimpijac iz 2016. i europski prvak iz 2013.) i Anton Glasnović. Taj tercet osvojo je u Osijeku ekipno srebro 2009. Petak je rezerviran za trening, a u subotu je na meniju prvih 75 kvalifikacijskih hitaca pojedinačno.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UGLEDNI PORTUGALAC BIO NA OPUS ARENI

Jose Boto novi sportski direktor bijelo-plavih?

2

VLADO MATANOVIĆ

Dolazak u Vinkovce san je mog dide, koji žudi za Slavonijom

3

BIJELO-PLAVI LOV NA “KAPITALCA”

Boto ima moto:
Najbolje ili ništa