Regija
CESTA OD NOVAKA DO ZIDINA

U obnovi posljednja neasfaltirana prometnica
Objavljeno 22. rujna, 2023.
SOPJE - Načelnik Općine Sopje Berislav Androš i direktor poduzeća Gravia d.o.o. sa sjedištem u Osijeku Tomislav Ravlić potpisali su Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste Novaki – Zidine.

Potpisu ugovora prethodila je javna nabava koja je odrađena u zakonskim okvirima i rokovima, a nakon koje je izabrana tvrtka Gravia kao najpovoljniji ponuditelj za realizaciju toga projekta. Tim je ugovorom Općina Sopje naručila radove vrijedne 344.242,85 eura, a potpisan je također ugovor o obavljanju stručnog nadzora nad projektom vrijednosti 13.525 eura s tvrtkom H – ING d.o.o. iz Slatine koju predstavlja Ruža Hrgić.

– Ova cesta koju ćemo obnoviti bila je nedosanjani san desetljećima. Imajući u vidu vrijednost projekta, imali smo obvezu čekati natječaj koji je dovoljno velik kako bi zadovoljio financijsku konstrukciju projekta, a da sufinanciranje Općine Sopje ne bude preveliko. Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a, odobreno nam je sufinanciranje u iznosu od 264.000 eura, što je gotovo 77 posto prihvatljivih troškova. Drago mi je da je javna nabava provedena transparentno, da smo potpisali ugovor s izvođačem radova koji garantira završetak radova u zadanome roku od 12 mjeseci te da će i posljednja neasfaltirana, a naseljena ulica na području Općine Sopje dobiti asfalt – rekao je načelnik Androš.

Prema njegovim riječima, u proteklih nekoliko godina, a zasigurno i prije njega na mjestu općinskog načelnika, održani su brojni sastanci i pregovori u svezi s tim projektom, ali do programa Slavonije, Baranje i Srijema nije se našlo konkretno rješenje.

– Vjerujem da će realizacija toga projekta proći u najboljem mogućem redu te da će mještani i poljoprivrednici dobiti ono za što su se borili dugi niz godina. Radovi kreću vrlo brzo, u zadanim zakonskim rokovima, a načelni dogovor je da će realizacija za ovu kalendarsku godinu biti nešto veća od 100.000 eura, dok bi ostatak vrijednosti realizacije trebao biti gotov do kraja prve polovine 2024. godine, iako je ugovorom zaključen rok od 12 mjeseci – riječi su načelnika Općine Sopje Berislava Androša. P.Ž.
Možda ste propustili...

UDRUGA MLADIH INFO NAŠICE ODRŽALA GODIŠNJU SKUPŠTINU

Cilj im je privući što više mladih

DEFINIRANI PROJEKTI ITU MEHANIZMA

Prioritet Vukovara je obnova Grand hotela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNSKA ZABAVA

34. Ladimirevački divani

2

NA ADVENTSKOM VIJENCU U PARKU NA TRGU BANA ŠOKČEVIĆA

U Vinkovcima zapaljena
prva adventska svijeća,
svijeća nade i iščekivanja

3

DONJI MIHOLJAC

Vrtićarci okitili božićno drvce