Regija
U ULICI NIKOLE TESLE IZGRAĐENA CESTA I OBORINSKA ODVODNJA

Kompletna modernizacija ulice stajala 67.180 eura
Objavljeno 21. rujna, 2023.
ČRNKOVCI - Asfaltiranjem kolnika u dužini 313 metara završena je izgradnja ceste u Ulici Nikole Tesle u Črnkovcima. Nakon asfaltiranja djelatnici tvrtke Grapa iz Osijeka uređenje ceste završili su zemljanim radovima. Investitor radova bila je Općina Marijanci, a uz općinska sredstva u financiranju modernizacije ceste u Teslinoj ulici sudjelovalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 33.180 eura. Ukupna investicija iznosi 67.100 eura te je preostali iznos osigurala Općina Marijanci.

U Općini Marijanci naglašavaju kako je cilj ovog projekta bio podizanje razine zadovoljstva i kvalitete življenja u Črnkovcima. ‘‘Postojeća cesta bila je izvedena kao makadam s malom količinom tucanika i bez sustava oborinske odvodnje. U nepovoljnim vremenskim uvjetima gotovo je nemoguće bilo prometovati, što je uzrokovalo velike poteškoće stanovnicima ove ulice‘‘, kazao je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić.

Uz izgradnju kolničke konstrukcije radovi su obuhvatili i gradnju sustava kanalske oborinske odvodnje te izmještanje plinovoda. Tako su stanovnici Črnkovaca dobili još jednu uređenu i infrastrukturom opremljenu ulicu, koja je omogućila sigurnost prometa, komunalnu opremljenost i uređeni okoliš za stanovnike. S. Fridl
Možda ste propustili...

TRODNEVNOM MANIFESTACIJOM „NEMA SELA NAD BABINE GREDE“

Babogredci se iznova potvrdili kao istinski čuvari tradicije i običaja

SURADNJA BELI MANASTIR - CAMBRIDGE

Američki učenici u posjetu Baranji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

U PERIVOJU PRANDAU-MAILATH

Na Miholjačkom sajmu sudjelovalo 55 izlagača