Regija
U ULICI NIKOLE TESLE IZGRAĐENA CESTA I OBORINSKA ODVODNJA

Kompletna modernizacija ulice stajala 67.180 eura
Objavljeno 21. rujna, 2023.
ČRNKOVCI - Asfaltiranjem kolnika u dužini 313 metara završena je izgradnja ceste u Ulici Nikole Tesle u Črnkovcima. Nakon asfaltiranja djelatnici tvrtke Grapa iz Osijeka uređenje ceste završili su zemljanim radovima. Investitor radova bila je Općina Marijanci, a uz općinska sredstva u financiranju modernizacije ceste u Teslinoj ulici sudjelovalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 33.180 eura. Ukupna investicija iznosi 67.100 eura te je preostali iznos osigurala Općina Marijanci.

U Općini Marijanci naglašavaju kako je cilj ovog projekta bio podizanje razine zadovoljstva i kvalitete življenja u Črnkovcima. ‘‘Postojeća cesta bila je izvedena kao makadam s malom količinom tucanika i bez sustava oborinske odvodnje. U nepovoljnim vremenskim uvjetima gotovo je nemoguće bilo prometovati, što je uzrokovalo velike poteškoće stanovnicima ove ulice‘‘, kazao je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić.

Uz izgradnju kolničke konstrukcije radovi su obuhvatili i gradnju sustava kanalske oborinske odvodnje te izmještanje plinovoda. Tako su stanovnici Črnkovaca dobili još jednu uređenu i infrastrukturom opremljenu ulicu, koja je omogućila sigurnost prometa, komunalnu opremljenost i uređeni okoliš za stanovnike. S. Fridl
Možda ste propustili...

PRIJEDLOG SA SASTANKA S OBRTNICIMA

Sajam obrtnika na otvorenom u proljeće

HRVATSKI DOM VUKOVAR

Zvuk tamburice i klapske pjesme

ZAVRŠENA MODERNIZACIJA JAVNE RASVJETE U SVINJAREVCIMA

Postavili nova LED rasvjetna tijela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SKUPLJANJE NIJE ZAVRŠENO

Urod podbacio, ali je
kvaliteta žira vrlo dobra

2

DOBILI POTPORU VLADE I SVE DOZVOLE

U obnovu idu vrtić i zgrada NK Mladost

3

AKCIJA JE HUMANITARNOG KARAKTERA

Srednjoškolci prodavali proizvode koje su u školi sami izradili