Kultura
FILMSKA RUNDA: EDUKATIVNI PROGRAM, PRIJAVE DO 24. RUJNA

Tri filmske radionice u prostorima Kulturnog centra Osijek
Objavljeno 22. rujna, 2023.
Nakon što je u srpnju u sklopu Osječkog ljeta kulture donijela presjek kratkih filmova s okusom ljeta, revija hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA, s prvim mirisima jeseni, sprema predstaviti i svoje osmo izdanje. Kao i prethodnih godina, osječko će kino Urania 20. i 21. listopada postati utočište najboljeg od hrvatskog profesionalnog, nezavisnog i amaterskog kratkometražnog filma.

Prije revijskog filmskog programa, edukativni program ove godine nudi čak tri filmske radionice u prostorima Kulturnog centra Osijek. Prva je na rasporedu već od 29. rujna do 1. listopada, a riječ je o filmskoj radionici "Razvoj filmske ideje i projekta". Ova filmska radionica namijenjena je svima koji dosada imaju bar malo iskustva rada na filmu, a trenutačno se nalaze u procesu razmišljanja o svom sljedećem projektu. Kroz grupnu dinamiku i tijekom dva odvojena dijela radionice, polaznici će u mirnom okruženju razvijati svoje ideje za kratki film bilo kojeg filmskog roda te će se kroz moderiranje voditeljice svaki projekt, ovisno o potrebama, usmjeravati na sljedeći korak razvoja. Bitan dio radionice svakako je dodatna edukacija o svim fazama rada na filmu, umrežavanje autora i razmjena ideja te dosadašnjih iskustava i vještina s ciljem potencijalne suradnje.

Voditeljica radionice je Dalija Dozet, scenaristica i redateljica s višegodišnjim iskustvom u kreiranju autorskog i komercijalnog filmskog sadržaja u različitim formatima i filmskim rodovima. Članica je Društva hrvatskih filmskih redatelja i dopredsjednica Kinokluba Zagreb. Radionica se sastoji od dva dijela, radionica pripreme održava se od 29. rujna do 1. listopada na kojoj se projekti usmjeravaju, raspisuju, dorađuju te pripremaju za sljedeći korak, a kratka radionica interne prezentacije za vrijeme Filmske RUNDE održava se 21. listopada, kada se grupa ponovno sastaje nakon samostalnog rada.

Svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti do 24. rujna 2023. na radionice.filmskarunda@gmail.com (u predmetu naznačiti "Radionica razvoja filmske ideje i projekta") popraćeno: kratkom biografijom i pismom motivacije (do jedne kartice teksta); kratkim tekstom i materijalima na kojima polaznik trenutačno radi i koje želi dalje usmjeriti; u filmski oblik (do jedne kartice teksta uz eventualne fotografije ili vizualne reference) i kontakt-telefon/mail. E.Lukić
SLAVI ISTRAŽIVANJE, IGRE I INOVACIJE
Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkometražnog filma, nastala je 2016. u Osijeku u produkciji nezavisne umjetničke organizacije Teatar to go. RUNDA ne zazire ispred istraživanja, igre i inovacije - slavi ih i potiče kroz projekcije profesionalnih, nezavisnih i amaterskih kratkometražnih filmova svih rodova i žanrova, radionice, predavanja i okrugle stolove.

Možda ste propustili...

KREŠIMIR BATINIĆ - OSJEČANIN RAVNA “PRODANOM NEVJESTOM”

Smetanina me opera kupila još prije gotovo 30 godina

LAURA ILIČIĆ PRIPREMA PREDSTAVU O FEMICIDU

“Živa” je naša borba, ali i naša umjetnička revolucija

SUSRETI HRVATSKE KNJIŽEVNE KRITIKE U ĐAKOVU 20. I 21. LIPNJA

Hrvatska i slovenska književna kritika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ART FAIR “NESVRSTANI”

U Laubi radovi 112 umjetnika

2

PREMIJERA U OSJEČKOM HNK

“Prodana nevjesta” zaslužila je ovacije

3

SUSRETI HRVATSKE KNJIŽEVNE KRITIKE U ĐAKOVU 20. I 21. LIPNJA

Hrvatska i slovenska književna kritika