Tehno
NOVA VERZIJA OPERATIVNOG SUSTAVA

iOS 17 dostupan za preuzimanje
Objavljeno 22. rujna, 2023.
Korisnici više neće morati reći “Hey Siri” za aktivaciju glasovnog asistenta, nego samo “Siri”

Najnovija verzija Appleova operativnog sustava za iPhone, iOS 17, dostupna je za preuzimanje, a donosi mnoštvo noviteta.Početak prodaje serije iPhone 15 planiran je za petak, 22. rujna. Korisnici novog modela iPhone dobit će pristup iOS 17, a vlasnici starijih uređaja moći će iskoristiti nove funkcionalnosti. Oni koji nemaju namjeru prijeći na novi model i koji su zadovoljni svojim postojećim iPhoneom još uvijek će moći uživati u korisnim novim karakteristikama, pod uvjetom da uređaj nije stariji od iPhonea iz 2018.

Aplikacija Phone donosi znatna poboljšanja s pomoću opcije Contact Posters, koja omogućuje korisnicima prilagodbu izgleda svojih kontakata. Live Voicemail iskorištava snagu čipseta A16 Bionic kako bi se vidjela transkripcija na uređaju u stvarnom vremenu, dok netko ostavlja govornu poštu. Korisnici čak mogu preuzeti poziv dok pozivatelj ostavlja svoju poruku. Poruke dobivaju novo korisničko iskustvo s naljepnicama, poboljšanim pretraživanjem, transkripcijom audioporuka i funkcijom prijave koja omogućuje korisnicima da automatski obavijeste svoje prijatelje i obitelj kad sigurno stignu na odredište.

NameDrop pruža korisnicima novi način korištenja AirDropa za jednostavnije dijeljenje podataka o kontaktima jednostavnim spajanjem dvaju iPhonea. To se može koristiti i za AirDrop sadržaj. Za telefone Pro i Pro Max interaktivni widgeti na početnom zaslonu, zaključanom zaslonu i u stanju mirovanja omogućuju korisnicima poduzimanje radnji samo jednim dodirom. Prilikom surfanja Safari dodaje veću zaštitu za privatno pregledavanje i uvodi profile.

Korisnici više neće morati reći "Hey Siri" za aktivaciju glasovnog asistenta, nego samo "Siri". Za preuzimanje operativnog sustava iOS 17 vaš iPhone mora biti jedan od 24 modela koja ga podržavaju. Ako su svi uvjeti ispunjeni, iOS 17 automatski će se instalirati. No to može potrajati nekoliko dana. Ako ne želite čekati, idite na Postavke>Općenito>Ažuriranje softvera i ručno instalirajte novu verziju. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

2

3