Crna kronika
NA PROMETNICAMA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Sudara 14, stradalo 5 osoba
Objavljeno 21. rujna, 2023.
Nije moglo ni bez pijanih na cestama, u ponedjeljak i utorak bilo ih je sedam

Očevidne ekipe Policijske uprave osječko-baranjske imale su u ponedjeljak i utorak popriličan broj intervencija zbog prometnih nesreća, u kojima, srećom, nije bilo poginulih, kao ni teže ozlijeđenih osoba. Ukupno je u ta dva dana zabilježeno 14 prometnih nesreća, iako ih je objektivno bilo više. Ovdje je riječ o prometnim nesrećama u kojima su policajci obavljali očevid, a zbilo ih se i nekoliko u kojima su vozači sami potpisali europsko izvješće o nesreći. Riječ je o nesrećama u kojima je nastala materijalna šteta na vozilima, koja su brzo uklonjena s prometnica kako ne bi otežavala normalno prometovanje.Najviše se prometnih nesreća u ta dva dana dogodilo na osječkom području, njih ukupno osam, na đakovačkom su se području dogodile tri, u Belom Manastiru dvije i na našičkom području jedna prometna nesreća. Ukupno je pet osoba lakše ozlijeđeno.Što se tiče osječkog područja, dvije su se prometne nesreće dogodile u frekventnoj Vukovarskoj ulici, jedna između križanja sa Svačićevom i željezničkog prijelaza u Vukovarskoj, a druga na samom raskrižju sa Svačićevom. U obje nesreće posljedica je bila materijalna šteta na vozilima, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. Nakon očevida policija i nadležni sud odredit će tko je kriv za te kvrcavice i kakve će biti posljedice za vozače koji su ih skrivili. Jedna se nesreća u utorak u večernjim satima zbila i na spoju izlaza iz trgovačkog centra Portanova i zavojite pristupne ceste do Obilaznice 106. brigade ZNG RH (južna obilaznica). Tu je nesreću skrivio vozač automobila koji se kretao ravno, ne propustivši vozilo koje se s obilaznice kretalo prema kružnom toku na Svilajskoj ulici. Pritom je također zabilježena materijalna šteta na vozilima.

Početak tjedna nije mogao proći bez pijanih vozača na cestama. Tako su u ponedjeljak i utorak policijske patrole zaustavile ukupno sedam pijanih vozača. Izdvaja se slučaj 39-godišnjaka koji je za upravljačem automobila zaustavljen u ponedjeljak oko 23 sata u Đakovu. Prema ponašanju vozača policajci su posumnjali da je pijan, a to je potvrdio i provedeni alkotest. Uređaj je pokazao da vozač u krvi ima visokih 2,45 promila alkohola. Prijavljen je nadležnom sucu za prekršaje i sada mu prijeti plaćanje novčane kazne do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana. To nije sve, jer mu prijeti i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i upis šest bodova. Vozač iz Đakova iste je večeri prevezen do policijske postaje, gdje je do jutra zadržan na triježnjenju.

Na triježnjenje je morao i vozač iz Osijeka, riječ je o 57-godišnjaku koji je za upravljačem automobila zaustavljen u utorak oko 18.45 u svom gradu. Alkotestiranjem utvrđeno je da u krvi ima 1,79 promila alkohola. Prijete mu identične kazne kao i pijanom vozaču iz Đakova.

Milan Bugarić
Najčitanije iz rubrike