Novosti
PREMINUO HRVOJE ŠIMIĆ

"Živio je za svoj poziv liječnika i svoje Našice"
Objavljeno 20. rujna, 2023.
Saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Našica Hrvoje Šimić (51) umro je u srijedu u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti.

Šimić je rođen 28. listopada 1972. u Našicama, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od 2002. godine radio je u Domu zdravlja Našice, na radnom mjestu liječnika u Hitnoj medicinskoj pomoći, a 2003. godine zaposlio se u Općoj županijskoj bolnici Našice. Od 2011. do 2022. bio je ravnatelj te bolnice, a od 2022 je obnašao dužnost zamjenika ravnatelja. Političku karijeru započeo je 2007. i dugi niz godina bio je gradski vijećnik. Na posljednjim lokalnim izborima izabran je za zamjenika gradonačelnika Našica. U Hrvatski sabor izabran je 2020. godine i bio je član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku te vrlo aktivan u izaslanstvu pri OESS-u. Politička karijera nije ga spriječila da se angažira i u sportskoj djelatnosti. Dugi niz godina bio je službeni liječnik Rukometnog kluba Nexe Našice.

"Prerano nas je napustio dr. Hrvoje Šimić. Pamtit ćemo ga kao iznimnog čovjeka i dragog kolegu koji je bio zastupnik u Hrvatskom saboru, ravnatelj Opće županijske bolnice u Našicama i dugogodišnji član i dužnosnik Hrvatske demokratske zajednice", napisao je premijer Andrej Plenković u knjizi žalosti otvorenoj u Saboru. Istaknuo je i da je Šimić svojim nesebičnim i aktivnim radom, obnašajući i niz lokalnih dužnosti, predano radio za boljitak svojih Našica, Osječko-baranjske županije i cijele Slavonije i Baranje.

Sućut Šimićevoj obitelji uputio je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. "Njegovim izborom za zastupnika u Hrvatskom saboru 2020. godine dobili smo kolegu u kojeg se uvijek moglo pouzdati. Svoju zastupničku dužnost obavljao je stručno, profesionalno i predano. Kao iskusan liječnik i nekadašnji ravnatelj bolnice, poseban doprinos dao je u radu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, a aktivan je bio i u našem izaslanstvu pri OESS-u. Osobno ću ga pamtiti kao uvijek pozitivnu, nadasve ugodnu, srdačnu i toplu osobu. Hrvoje Šimić bio je čovjek velika srca i zato će nam svima silno nedostajati‘‘, stoji u brzojavu sućuti predsjednika Jandrokovića.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba uputio je pismo svim Našičanima i Našičankama te obitelji izraze sućuti. Podsjetio je da je Hrvoje Šimić bio istaknuti član zajednice, prijatelj i obiteljski čovjek. ‘‘Živio je prvenstveno za svoj humani poziv liječnika, za Opću županijsku bolnicu Našice, ali i za svoj voljeni grad Našice, za Našičanke i Našičane, za lijepu našu domovinu Republiku Hrvatsku‘‘, napisao je gradonačelnik.

Hrvoje Šimić duboko je bio povezan s RK-om Nexe, u kojem je od 2006. bio klupski liječnik, a obnašao je i dužnost dopredsjednika. Šima je njegov nadimak, koji ga je pratio ne samo kroz političku nego i kroz sportsku karijeru. ‘‘Naš je Doktor ili Šima, kako smo ga od milja zvali, bio odličan sportaš i veliki borac. Bio je velik zaljubljenik u sport, posebno u košarku i rukomet‘‘, objavio je RK Nexe.

Posljednji ispraćaj saborskog zastupnika i zamjenika gradonačelnika Našica Hrvoja Šimića bit će u petak, 22. rujna, u 16 sati na Gradskom groblju u Našicama. S.Fridl
Možda ste propustili...

UDRUGA "VUKOVAR 1991" PROZIVA SRBIJU

Traže istragu o ubojstvima zatočenika

TEMPERATURE IZNAD +35

Prvi toplinski val ove godine

PUTNICI LANI POTROŠILI 2,6 MLRD. EURA

Polovina stanovnika Hrvatske nije putovala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana