Regija
POLOŽEN KAMEN TEMELJAC

Dogradit će se vrtić
Objavljeno 20. rujna, 2023.
JAKŠIĆNa svečanosti u Jakšiću položen je kamen temeljac za dogradnju dječjeg vrtića. Za projekt je vrijedan 1,5 milijuna eura odobreno je nepovratno gotovo 490.000 eura u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Preostali dio dogradnje financirat će se iz proračuna RH i Općine Jakšić. Prema riječima načelnika općine Ivice Kovačevića, dogradnja vrtića treba biti gotova do kraja 2024. Dječji vrtić u Jakšiću otvoren je u kolovozu 2016., no vrlo brzo pokazala se potreba za proširenjem. "Danas imamo 114 upisane djece, a sva se djeca nisu ni uspjela upisati u vrtić. Problem se pokazao i pri upisu jasličke djece, a što će nam se protezati i u sljedeću godinu. Uz ovu investiciju, radimo još jednu projektnu dokumentaciju za prenamjenu društvenog doma u Eminovcima, gdje ćemo otvoriti dvije odgojne skupine, jednu jasličku i jednu vrtićku. Mislim da bi to bilo dovoljno za sve trenutačne potrebe na području općine", rekao je Kovačević.

"Osim izgradnje ovog vrtića, na području Požeško-slavonske županije krenut će, duboko se nadam vrlo brzo, i u Brestovcu izgradnja, izgradnja u Lipiku, u Požegi će ovih dana biti položen kamen-temeljac za gradnju novog vrtića, gradonačelnica Pleternice takve radove privodi kraju", kazala je županica Antnije Jozić.

Na svečanosti polaganje kamena temeljca bili su zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, načelnici općina Brestovac, Velika, Kaptol i Čaglin, Zdravko Mandić, Robert Hofman, Mile Pavićić i Dalibor Bardač, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac i dr. B.S.T.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...

U KATEDRALI U ĐAKOVU

Koncert na orguljama

OŠ ‘’AUGUST HARAMBAŠIĆ’’ PROSLAVILA SVOJ DAN

Nagrađeno i pohvaljeno 80 učenika i 18 učitelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA TRANŠA ZA PRODAJU

Grad Đakovo prodaje petnaestak nekretnina

2

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri klima-uređaja dijele odbijenice

3

BESPLATNE ULAZNICE ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Na bazene u Belom od ovog četvrtka