Regija
EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN OŠ JOSIPA KOZARCA

Pješačili, biciklirali, natjecali se u sportu
Objavljeno 20. rujna, 2023.
SLATINAUmjesto redovite nastave u učionicama učenici OŠ Josipa Kozarca imali su Europski školski sportski dan. Pješačenjem, vožnjom bicikla, tjelovježbom i sportskim igrama obilježili su Europski tjedan sporta (od 23. do 30. rujna) i Europski školski sportski dan (29. rujna).

Učenici su se opredijelili za pješačenje ili bicikliranje. Dio učenika s nastavnicima biciklima se uz policijsku pratnju uputio na 13 kilometara udaljenu Pustaru Višnjicu, gdje su imali organizirane različite sportske aktivnosti (graničar, odbojka, nogomet) i okrjepu, a potom su se, također biciklima, vratili u Slatinu. Drugi dio je odlučio, zajedno s nastavnicima, pješačiti približno pet kilometara do Područne škole u prigradskim Sladojevcima. Tamo su ih dočekali učenici sa svojim učiteljicama pa su zajedno imali sportske susrete i igre, a nakon okrjepe ponovno su se pješice vratili do matične škole.

– Nositelji ovih aktivnosti učitelji su tjelesne i zdravstvene kulture, razrednici i učitelji područnih škola, a sudjeluju svi učitelji i učenici škole – rekla nam je ravnateljica Ksenija Vujanovič Juras. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SKUPLJANJE NIJE ZAVRŠENO

Urod podbacio, ali je
kvaliteta žira vrlo dobra

2

DOBILI POTPORU VLADE I SVE DOZVOLE

U obnovu idu vrtić i zgrada NK Mladost

3

AKCIJA JE HUMANITARNOG KARAKTERA

Srednjoškolci prodavali proizvode koje su u školi sami izradili