Sport
GROZNA VIJEST S OTOKA

Ivan u utrci s vremenom
za nastup na Euru 2024.
Objavljeno 20. rujna, 2023.
Perišić je optimističan iako ga čeka operacija i stanka. Zbog ovakvih ozljeda pauza je od šest do osam mjeseci

Za Ivana Perišića sezona je završila. Njegov klub Tottenham potvrdio je kako je tijekom treninga Perišić doživio tešku ozljedu prednjeg križnog ligamenta (ACL) u desnom koljenu, te će uskoro biti podvrgnut operaciji. U objavi Tottenham još navodi da hrvatskog nogometaša na terenu neće biti do kraja ove sezone.Šteta, velika šteta. Perišić je jedan od najboljih igrača hrvatske nogometne reprezentacije, Dalićeva uzdanica i čovjek koji je uvijek spreman potegnuti. Sve zapaženije partije imao je i u redovima Spursa, uglavnom je ulazio s klupe, ali je pokazivao da je kvaliteta i vrijednost koju ne treba otpisivati. I onda se dogodila teška ozljeda, najteža u njegovoj karijeri.

- Sjajni krilni napadač Vatrenih ozlijedio je koljeno pri kraju treninga koji je u utorak imao s Tottenhamom. Dodatne pretrage pokazale su da se radi o težoj ozljedi, u kojoj je stradao prednji križni ligament. Ispred Perišića je sada operacija, nakon koje slijedi višemjesečni oporavak. Medicinska služba hrvatske reprezentacije u kontaktu je s Perišićem i liječnicima Tottenhama - piše na HNS-ovoj stranici.

Do Eura 2024. ostalo je manje od devet mjeseci, pa je pitanje hoće li se Ivan stići oporaviti i pripremiti. Pred njim je sad utrka s vremenom, ali unatoč teškoj situaciji on je pozitivan i vjeruje da će biti s Vatrenima u Njemačkoj. Naravno, ako Hrvatska izbori završni turnir, a u to ne treba sumnjati. Ivan je veliki borac i radnik, tako da njegov optimizam nije bez pokrića.

S nevjericom su vijest iz Londona primili i navijači Hajduka, koji su već ove zime očekivali Perišića na Poljudu. Ugovor s Tottenhamom istječe mu na ljeto, a sve se više govorilo da bi na zimu mogao ispuniti svoju želju - vratiti se u splitski klub. Jedno je sigurno, Ivanova avantura u Tottenhamu je završila i to na najgori način.

Ivana Liović
Saša Janković

liječnik u reprezentaciji

Perišić bi, prema svemu što znam, trebao igrati za šest mjeseci. Ne samo trenirati, nego igrati službene utakmice u punom tempu. Mladim igračima preporučujemo osam-devet mjeseci, a Perišiću će biti dovoljno šest, on ima 34 godine, a stariji se igrači brže oporavljaju od takvih ozljeda. Ivanov nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj nije upitan.