Kultura
NOVE BESPLATNE E-KNJIGE SUVREMENIH HRVATSKIH SPISATELJICA

Premašena brojka od 200 naslova
Objavljeno 21. rujna, 2023.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige šest proznih naslova suvremenih hrvatskih spisateljica. Autorice objavljenih knjiga su Staša Aras, Aleksandra Kardum, Natalija Miletić, Jadranka Pintarić, Marina Vujčić i Jelena Zlatar Gamberožić, čime je premašena brojka od 300 domaćih književnih naslova u projektu, od kojih su 123 prozna. S novim je naslovima od 347 objavljenih čitateljima dostupno njih 312.

Objavljene su zbirke kratkih priča "Meke granice" Staše Aras, "Nisam" Natalije Miletić i "Strani gradovi" Jelene Zlatar Gamberožić, zbirka proznih zapisa "Kamate na ljubavne uzdahe" Jadranke Pintarić te romani "Pratim te" Aleksandre Kardum i "A onda je Božo krenuo iz početka" Marine Vujčić.

Staša Aras s lakoćom balansira između tzv. normalnog i pomaknutog, mračnog, uznemirujućeg, Natalija Miletić fascinira raznolikošću ljudskih nesreća te sposobnošću da uvijek iznova iznenadi čitatelja, a Jelena Zlatar Gamberožić prenosi trenutke koji nas zaokupljaju i ostaju nepremostive zapreke na putu do boljeg života. Knjiga "Kamate na ljubavne uzdahe" opisuje se kao mješavina dnevničkog zapisa, epistole, fikcije, eseja, dok roman "Pratim te" svoju priču plete oko tečaja argentinskoga plesa i njegovih polaznika.

U primarno psihološkom romanu "A onda je Božo krenuo iz početka" mnogo je duhovitih mjesta i prije svega dobrih pripovjednih rješenja, zbog čega Božo postaje poprilično "naš" i razumljiv, a roman čitak i s izuzetnom unutarnjom dinamikom. H
Možda ste propustili...

GLAZBENA ŠKOLA FRANJE KUHAČA OSIJEK

Školska godina puna nagrada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UČENICI I PROFESORI OSJEČKE GIMNAZIJE SVIRAJU ZAJEDNO

Popravni ro(c)k u
osječkom školstvu

2

POŽEŠKI POVJESNIČAR S BOGATIM OPUSOM

Peta knjiga prof. Vinka Tadića “Dijalog u šumskoj dvorani”

3

GLAZBENA ŠKOLA FRANJE KUHAČA OSIJEK

Školska godina puna nagrada