Dome slatki dome
IZLOŽBE PASA SLAVONIJA DOG SHOWS 2023

Osječke izložbe svake su godine sve bolje
Objavljeno 21. rujna, 2023.
Bila je to generalna proba za Svjetsku izložbu pasa u Zagrebu, isproban je suvremeni sustav unošenja ocjena uz tablete

Majmunski pinč, jorkširski terijer, američki koker i lhasa apso najljepši su psi najveće kinološke manifestacije održane u ovom dijelu Hrvatske - Slavonija Dog Shows, u organizaciji KD-a Osijek i Hrvatskog kinološkog saveza. I ove je godine prostor izletišta Eden Emaus ugostio dvije međunarodne izložbe pasa CACIB Osijek, ali i nacionalne izložbe CAC Vukovar (petak) i Osijek. Tako su u tri dana pripremljene čak četiri manifestacije, prilika je to bila za brojne izlagače da završe šampionat Hrvatske u jednom vikendu. O popularnosti izložbi svjedoči i podatak da je u tri dana ocijenjeno više od dvije tisuće pasa!- Slavonija Dog Shows ove je godine zamišljen kao uvertira ili generalna proba za Svjetsku izložbu pasa koja će se iduće godine prvi put održati u Hrvatskoj, pa su članovi Kinološkog društva Osijek koji su sudjelovali u radu ringova kao voditelji krugova i zapisničari imali priliku isprobati moderniji način rada uz pomoć tableta. Model je to koji će se nagodinu primijeniti na Svjetskoj izložbi u Zagrebu, a koji cijeli proces ocjenjivanja podiže na suvremeniju razinu. Cijeli prostor ringova bio je natkriven velikim šatorima, a izlagači i posjetitelji mogli su na velikim displejima pratiti tijek i rezultate izložbe - kaže Zdenko Rončević, predsjednik KD-a Osijek, dodajući da iz godine u godinu izložba raste i postaje sve boljom u svakom pogledu. Posjećuju je brojni izlagači koji ne žale ni truda ni kilometara kako bi pokazali svoje rasne ljubimce. Iako je stranih izlagača sve više, prisutni su naravno i vrlo uspješni domaći izlagači.

- Super sam zadovoljna uspjehom, moj meksički bezdlaki pas (Xoloitzcuintle), United in One iz Kanekso, mužjak uvežen iz Rusije, izveden je na međunarodne izložbe i CAC Osijek, i na sve je tri proglašen najljepšim u pasmini te plasiran u FCI skupini, od prvog do trećeg mjesta - kaže Osječanka Ines Kelle, dugogodišnji uspješni uzgajivač čiji su psi nositelji najprestižnijih titula u nas i u inozemstvu.

- Bilo je izvrsno, Cara, dugodlaka čivava, u subotu i nedjelju osvojila je treće mjesto u BIS-u, u grupi štenaca. Odlična prilika da se mladi psi priviknu na izložbe, da se družimo s prijateljima na lijepoj zelenoj lokaciji izložbe - kaže Renata Janc.

Ove godine organizatori i izlagači uživali su u prekrasnom vremenu, mnoštvu lijepih pasa, druženju, natjecanju, odličnoj atmosferi, kao i bogatoj gastronomskoj ponudi. Bilo je lijepo i uspješno, dojmovi se još slažu, a organizatori poručuju svima: “Doviđenja dogodine!”
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KAKO ODABRATI KAMIN

Oblik ložišta pomno odabrati

2

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

3

LIFESTYLE XGIMI MOGO 2 PRO

Kokice i film uz najnoviji potpuno prijenosni projektor