Regija
SUFINANCIRANJEM OD 50.000 EURA

Nesuđeni će pogrebni centar poslužiti sportu
Objavljeno 20. rujna, 2023.
Ugovor o sufinanciranju između OBŽ-a i Grada odnosi se na rekonstrukciju prostora koji će koristiti Šahovski klub Đakovo
ĐAKOVO - Sedam godina nakon što je izgrađena zgrada za, najavljivalo se 2016. godine, rad regionalnog centra pogrebne opreme (RCPO), a riječ je o projektu bivše gradske vlasti i bivše uprave gradskog komunalca Univerzala, taj će objekt uskoro dobiti prve korisnike i prve aktivnosti, i to iz područja sporta, točnije šaha.

U utorak je, naime, u Osječko-baranjskoj županiji održano potpisivanje ugovora ukupne vrijednosti 396.500 eura, a, uz potpisnike ugovora, nazočio mu je i zamjenik župana Josip Miletić. Ugovori su to o sufinanciranju kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave i 19 klubova. Gradu Đakovu dodijeljeno je 50.000 eura za sufinanciranje rekonstrukcije prostora koji će koristiti Šahovski klub Đakovo, a bit će to nesuđeni RCPO.

Zamjenik gradonačelnika Đakova Antun Galić zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji na odobrenoj potpori za uređenje budućeg prostora Šahovskog kluba Đakovo, kao i pomoći za dvije sportske udruge iz Đakova. Naglasio je da ovo nije prvi put da Županija kao partner sudjeluje u uređenju sportskih objekata u Đakovu te podsjetio na uređenje multifunkcionalnoga srednjoškolskog igrališta.

Ugovorom se uređuju odnosi Županije i korisnika sufinanciranja, a slijedom Plana raspodjele sredstava za sufinanciranje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene na području Osječko-baranjske županije u 2023. OBŽ se obvezuje u 2023. godini sufinancirati rekonstrukciju prostora ŠK-u Đakovo u iznosu od 50.000 eura, a korisnik, Grad, obvezuje se ta sredstva utrošiti za rekonstrukciju spomenutog prostora za đakovačke šahiste – za ugradnju pregradnih zidova, postavljanje podova, stropova, instalacija i sanitarnih čvorova.

Sve vrijeme od završetka gradnje, svih sedam godina, objekt nesuđenog RCPO-a, smješten nasuprot đakovačke mrtvačnice i glavnog ulaza u Gradsko groblje, bio je prazan, nikada nije zaživio kao regionalni centar pogrebne opreme, već je u međuvremenu služio za smještaj, pohranu, drvenih klupa, stolova i drugog inventara. Nedugo nakon završetka objekta nesuđenog RCPO-a održani su lokalni izbori, 2017. godine, kada je došlo do promjene gradske vlasti, a nova garnitura, koja je dobila i ovaj mandat, ideju prethodnika o otvaranju RCPO-a nije smatrala realnom, nije bila dio njezine vizije i programa. Uz Grad, investitor podizanja te zgrade bio je Univerzal, a još 2016. godine izdana je i građevinska dozvola. Zgrada je površine 200 četvornih metara.

Među 19 klubova koji su u utorak dobili potporu je i HNK Đakovo Croatia, kojemu je dodijeljeno 7500 eura za ugradnju sustava za navodnjavanje terena, a NK Torpedo Kuševac dobio je 3000 eura za opremanje svlačionica i postavljanje videonadzora.

Suzana Župan
Ideja: cvjećarski i pogrebni program
Prethodnici su projekt RCPO-a najavljivali kao gradnju “najreprezentativnijeg salona pogrebne opreme u istočnoj RH”. Ulazak u ovaj projekt pojašnjavao se tada time da je postojeća Univerzalova prodavaonica pogrebne opreme sagrađena prije više od pola stoljeća, da je neuvjetna i potkapacitirana, a da Đakovo ima jedno od najljepših i najuređenijih groblja u RH. RCPO je bio zamišljen s programom cvjećarskih i pogrebnih usluga i opreme, s prodajim i izložbenim prostorom. Odmah je opremljen i prilazima, nogostupima, kao i gospodarskim ulazom.

Antun Galić

zamjenik gradonačelnika

Ovo nije prvi put da Osječko-baranjska žpanija kao partner sudjeluje na uređenju sportskih objekata u Đakovu, pri čemu mislm i na uređenje multifunkcionalnog srednjoškolskog igrališta

Možda ste propustili...

POBOLJŠANJE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Vukovar ugradio nove spremnike

DOBRA VIJEST ZA VINKOVAČKE UMIROVLJENIKE

Božićnica veća nego lani - 40 i 60 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SKUPLJANJE NIJE ZAVRŠENO

Urod podbacio, ali je
kvaliteta žira vrlo dobra

2

AKCIJA JE HUMANITARNOG KARAKTERA

Srednjoškolci prodavali proizvode koje su u školi sami izradili

3

DOBILI POTPORU VLADE I SVE DOZVOLE

U obnovu idu vrtić i zgrada NK Mladost